45 minuuttia
ja ennen uuniin laittoa (200 astetta ja paistoaika n. 18 minuuttia) valelin ne ruokosokerisiirappi-vesiseoksella. Ripottelin pinnalle myös seesaminsiemeniä. Sämpylöiden kohotessa tein tonnikalakastikkeen.
2 rkl
majoneesia (oma suosikki Hellman’s)
1 tl
dijon sinappia
3 rkl
smetanaa
1 rkl
kapriksia
1 rkl
sitruunamehua
1 prk
MSC-sertifioitua tonnikalaa
1/2 dl
parmesaani juustoa
600 g
filee) erittäin ohuiksi siivuiksi. Mitä ohuempia, sitä herkullisempi ja helpommin syötävä pakkaus!
Ja mikä oli mukavaa, ei tarvinnut pelätä ainesten putoavan ylilaidan eikä miettiä, kuinka puhdas ja missä kunnossa se grilli onkaan - kunhan wokkipannu oli puhdas
Niitä markkinoiden tummimpia ja täysjyväisimpiä menee aamupalalla kananmunan tai tonnikalan proteiinirikastamina sekä iltapäivisin välipalana chilituorejuuston ja kurkkuviipaleiden kanssa
Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi. Hän on ollut vahvasti mukana tuomassa streetfood -ideologiaa helsinkiläisen tietoisuuteen
Rentoa ja täynnä makua olevaa streetfood –tyylistä ruokaa on kokkailtu blogissa jo monet kerrat ja inspiraatiota on haettu niin ruokafestareilta kuin makumatkoilta
Työtuttujen kautta kuulin Sörnäisiin juuri avatusta thaimaalaisesta ravintolasta, Thai StreetFood Sörnäisestä ja nyt siellä ruokailtuani voin rehellisesti sanoa, että Helsingistä löytyy thaikkukonsepti, jossa ei tarvitse pohdiskella, mitä syö
N. e. w. Y. o. r. k. i. n. v. m. s. ä. t. l. y. ,. a. -. u. d. h. p. S. b. g. P. T. j. c. ö. R. J. B. q. H. 5. 0. 2. K. A. 1. 8. L. 7. (. ). 3. ". E. ä l. d l. t l
Mikko Takalan ja Sami Rekolan StreetFood -keittokirjaantoi idean tähän nerokkaaseen leipään, joka on hämäävän yksinkertainen, hämmentävän herkullinen ja ilmeisesti iso juttu Portlandin katuruoka-skenessä
Place all washed and chopped vegetables, rosemary and porkinto a saucepan. You may have to remove extra stock before puréeing to get the right consistency
E. n. s. i. m. ä. e. y. h. t. ö. p. o. u. k. l. ,. a. j. d. V. r. v. T. A. P. b. q. K. c. S. g. I. f. H. C. w. &. -. 8. 0. M. 2. 1. W. B. 3. 4. L. O. (. ). 5. D. d l. t l
Tämä kyseinen ruoka vie minut vahvasti makumuistoissani viime juhannukseen. Kertaalleen olen valmistanut pulled porkia uunissa, mutta tästä lähin vannon kuitenkin lihan keittämisen nimeen
Lisää joukkoon maltaat, ruishiutaleet ja -jauhot sekä hiivaleipäjauhot. Voitele 3–4 pitkänomaista leipävuokaa (vetoisuus yhteensä 4 l). Kohota taikinoita liinalla peitettynä noin 1 1/2 tuntia. Kypsennä 175- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia. * Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan 2–3 päivää valmistuksesta ja ne säilyvät pussiin pakattuina hyvin huoneenlämmössä
Eilen oli tarkoitus mennä Helsingin uuteen StreetFood tapahtumaan, mutta jotenkin laiskotti ja sääkin oli epävakainen, joten päätimme että sinne ehtii kyllä joku toinenkin viikko
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.