Pääruoaksi söimme strutsia, bataatti-perunagratiinia lisukkeineen ja jälkkäriksi tiramisua. Ei kummempia suunnitelmia, reissuja tai muutakaan eli rennolla meiningillä etiäpäin
loraus brandya, calvadosta tai konjakkia. Ikävä kyllä sitä ei saa mistään (paitsi tietysti Ranskasta), joten yllätin itseni viikko sitten ja leivoin pitkästä aikaa
Aikuisille voisi joukkoon tujauttaa pikku tilkan calvadostakin halutessaan. Laitoin siihen kuitenkin purkin Flora Vanillaa ja purkin mascarponea, enkä viitsinyt niin hyvänmakuista täytettä poiskaan heittää ja sehän oli ihan valmis jälkiruoka sellaisenaan
Kiitos Familialle lihapaketista, seuraavaksi kokeillaan strutsia, jos vain uskalletaan. Eilen otin paketin pakastimesta jo aamulla ja jäin odottamaan poskien sulamista
Onneksi, joskus pääset asioita korjaamaan pelkästään tekemällä niitä. n bloggaajien ilta päätettiin pitää juuri siellä ja minä vihdoinkin pääsin tutustuman paikaan ja mikä parasta, pääsin heti ensimmäisenä kertana tutustumaan ja maistamaan kuuluisia Tertin joulupöydän antimia
Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Halutessasi lorauta päälle tilkka calvadosta. Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö
Jäätelölinjajatkuuja tällä kertaa esittelyvuorossa on yksi upeimmista kokeilemistani sorbeteista. Joskus sorbetit voi jäädä vähän vetisiksi ja kiteisiksi, mutta tässä ainakin on makua vaikka ja kuinka ja rakennekin on erittäin kohdillaan
Puhdista possusta enimmät kalvot ja suolaa liha. Anna vetäytyä näin ainakin vartin ajan. Sivele tarpeen mukaan lisää sinappia pinnalle ja ripottele päälle korppujauhoja
Kuori ja perkaa omenat. Pilko omenat lohkoiksi ja purista päälle kahden limen mehut (huom. Survo omenat käsin tai sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hillosokeri
Sekoita kananmunat, sokeri, suola ja vesi keskenään. Lisää jauhotja sekoita taikina tasaiseksi. Sulata sokeri koko ajan sekoitellen ensin pari minuuttia kuumemmalla lämmöllä ja laske sitten hieman lämpötilaa
Viskin sijasta voi maun mukaan käyttää calvadosta, konjakkia tai vaikka vodkaa. Monet vieroksuvan sisäelimiä, kuten maksaa ja ne päätyvätkin usein lautasen sijasta supeille ja ketuille
villisianfileetäsipuliavalkosipuliavoitaoliiviöljyäsmetanaakermaakeitettyjä (uusia)perunoitaaurinkokuivettujatomaattejacalvadostasuolaaja pippuriaKeitä uudet perunat lähes kypsäksi ja lohko ne sopivan kokoisiksi
Bloggaajien keskuudessa järjestetään kuukausittain kuukauden ruokahaaste, josta vastaa järjestelyiltään ja aiheeltaan aina edellisen kuukauden yleisöäänestyksen voittaja
Kuumenna glögi ja mausta se halutessasi lorauksella calvadosta. Tehtiin maalla omasta omenamehusta glögiä, ja yritin muistella kuinka siitä saatiin niin hyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.