Perinteinen mustikkakukko toteutettuna hieman terveellisempänä versiona. Keskustelun aikana sitten ilmeni, että en ollut koskaan syönyt mustikkakukkoa, tieto hieman järkytti keskustelukumppaneitani
Mustikkakkukko eli rättänä on mielestäni ihan parhaita herkkuja mitä mustikasta voi tehdä. Tein tällä kertaa kukon annosvuokiin ja hieman kevennettynä versiona
Koulun käynnistä on jo muutama vuosi, mutta tämä ohje tulee aina mieleen kun ajattelen kouluaikoja. ). Ihanan rukiinen kuori ja mustikkatäyte on täydellinen kombinaatio
Mustikkakukko. Tätä ohjetta siskoni hehkutti joka suuntaan nimikkeellä “mustikkarättänä”. Ostimme tätä jälkiruokaa varten riihiruisjauhoja kun niitä kerran sai luomuna ja kuulosti hirmu hyvältä – jotenkin perinteisesti valmistetulta ruisjauholta
Tein 30-v. synttäreiden kunniaksi mustikkakukon makeaksi kakuksi, voi kylläpäs maistui. ). Mustikkaukko on tosi helppo tehdä, tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja työvaiheitakaan ei montaa ole
Ohje on kirjasta Perinneruokaa maakunnista. Taisipa olla eka kerta, kun tein tätä herkkua, ja sysäykse taisin saada sekä Inkiväärihillo-blogista että Pirkan ruokalehtisestä
2 annostaValmistus 20 minuuttia4 kananmunaanoin 1 ½ dl maitoa40 g pinaattiapieni tomaatti4 kevyesti savustettua kinkkuviipalettasuolaapippuriaoliiviöljyäkevätsipulia4 paahtoleipäämajoneesia tai levitettäLeikkaa isot pinaattilehdet paloiksi ja kypsennä niitä keskikuumalla pannulla oliiviöljyssä vaan muutan hetken niin, että ne vähän kutistuvat, mutta sälyttävät kauniin vihreän värinsä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.