Eva Mannerheim Sparren keittokirjassa, joka löytyy omastakin hyllystä, tätä luonnehditaan näin "Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja"
Meillä ei ole töissä perjantaipulloa - meillä on perjantaipulla. tai mitä lie herkkua tuokaan, ja ennen kuin kaikki kirmaavat kotiin viikonloppua varten pidetään sellainen yhteinen kaffepaussi osaston kesken
Louhisaaren mustaviinimarjanlehtijuoma. Tähänaikaan pidetään paljon juhlia, valmistujaisia, koululaiset pääsee pitkälle kesälomalle, on häitä, ristiäisiä, synttäreitä
Kanelilla ja sokerilla maustettu maitopohjainenjuoma, jonka "salaisena" ainesosana on jauhe, jota saadaan mukulallisista kämmekäkasveista (Orchidaceae)
Siivilöi ja pullota juoma. Kuori ja viipaloi sitruunat. Anna juoman käydä seuraavaan päivään. Pane mustaherukanlehdet, sitruunaviipaleet ja sokeri suureen teräskattilaan tai muuhun puhtaaseen astiaan
Oman juomani tein allaolevan ohjeen mukaisesti,mutta sen voi myös tehdä ilman sitruunahappoa,jolloin siihen lisätään hieman hiivaa ja siitä tulee siman tapaista juomaa
Tarjoilin juhlissani tänään näitä ja nyt vatsa on niin kipeä. Lopuksi feta, muutama tomaatin palanen ja sopiva siivu cheddaria (jaoin yhden cheddar siivun kolmeen ja pistin yhteen aina kaksi palasta juustoa)Kääri plätty rullalle siten, että täytteet jää ekaan väliin
Joissain ohjeissa sitruuna laitetaan viipaloituna yhtäaikaa mustaherukanlehtien kanssa ämpäriin, minä laitoin ensin vain sitruunankuoret ja puristin mehut joukkoon vasta juuri ennen pullotusta
Juoma kannattaa juoda illalla ennen nukkumaan menoa, jolloin se tehoaa parhaiten. Erityisen hyvät terveysvaikutukset saat, kun pyrit ostamaan ainekset mahdollisuuksien mukaan luomuna
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.