Jouluun kuuluu ihanat mausteiset tuoksut ja maut. Suunnitelmissa oli leipoa saaristolaisleipää, mutta kun silmiin osui Uusikuun joululimpun ohje, suunnitelma muuttui ja saaristolaisleipä sai odottaa
Voitteko kuvitella, täällä sitä taas ollaan. Mulle iski viime keväänä jotenkin totaalinen stoppi tämän blogin kanssa, enkä ole edes kirjautunut sisään edellisen burgerin jälkeen
Rapsakan lohen ohje löytyi Maku -lehdestä, mutta tuunasin hieman, koska ohjeessa oli ruislimppua ja sitä ei kyllä kotoa löytynyt, joten hapankorput saivat toimia ja nehän toimi vallan mainiosti
Nyt on viimeistään hyvä hetki käynnistää tämän vuoden glögisesonki. Joulukuun ensimmäisen päivän iltana nautin granaattiomenamehuun keittämääni glögiä kynttilänvalossa ja yritän ymmärtää, että joulu on todella jo reilun kolmen viikon kuluttua
I. t. a. l. i. s. ". p. u. m. c. k. e. o. r. n. ä. v. ,. d. g. j. (. &. ). h. y. V. ö. -. T. K. b. S. f. E. 3. P. B. A. 1. 0. 8. 6. 5. +. 2. N. H. L. J. /. U. R. M. *. °. C. Y. O. 4. D. d l
Joulussa parasta on sen odottaminen, siihen valmistautuminen ja sen tunnelma. Minulle joulun odottaminen alkaa ensimmäisestä adventista ja silloin ripustan ikkunoihin paperiset joulutähdet, ulko-oveen jouluisen kranssin ja sytytän jouluvalot
Tagine valmiina uuniin. Tagine on vanha marokkolainen keittotapa, savipadan korkean kannen alla mahtuvat raaka-aineet ja mausteet muhimaan kaikessa rauhassa
ja munkeille/munkkirasvalle tuoksuu huusholli vieläkin, vaikka olen tuulettanut kuinka. Olisin niin toivonut, että olisi ollut lämmin ilma, jotta olisin voinut paistaa munkit ulkona
J. o. u. l. n. k. v. a. t. e. i. s. m. y. ö. K. j. ä. h. p. d. L. ,. r. V. f. P. N. T. Ä. Y. E. I. U. R. A. 2. 0. g. 1. S. M. F. (. ). 3. c. /. 5. –. d l. t l
Pullia jää usein yli, pyöreät pullat maistuvat joulun jälkeenkin. Kaikkien joulun herkkujen keskellä kardemummalta tuoksuva pulla on mielestäni yksi parhaista
Parsakausi on parhaimmillaan. En vielä kymmenen vuotta sitten pitänyt juurikaan mistään keitetyistä kasviksista, kyllä niitä söin jos tarjolla sattui olemaan, mutta että ihan vapaaehtoisesti olisin keitellyt kasviksia ja laittanut niitä vieläpä piirakkaan saati lounas- tai päivällisruoaksi ei kyllä tullut kysymykseenkään
Viime viikonlopun kimjangin jälkitohinoista on viimein selvitty ja nyt pääsen vihdoinkin julkaisemaan odotetun kimchireseptin (김치) täällä blogin puolella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.