Good moooooorning. Oikeasti nyt eletään jo iltapäivää, mutta kutakuinkin näihin aikoihin (klo 14-16) mulla on tapana nauttia päivän ensimmäinen varsinainen ateria
Vaivaamaton, maukas ja rapeakuorinen pataleipä valmistuu helposti viikonlopun aamiaispöytään. Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan levätä huoneenlämmössä vähintään 12 tunnin ajan
Hyvä keino saada tuoretta leipää aamiaispöytään. Vaikka leivon aika paljon niin leipiä en ole kauheasti tähän mennessä vielä tehnyt, ainakaan ihan normaalia leipää
Äitienpäiväaamuna äidit kautta maan heräävät hehkeänä ja tepsuttelevat aamiaispöytään. Ehdotan, että kaikki perheen ei-äidit kattavat pöydän valmiiksi ja jos oikein innostuvat, leipaisevat myös kakun
Tuore leipä on ehkä parasta mitä viikonlopun aamiaispöytään voi tehdä. Banaani, ehkä monipuolisin hedelmä, mitä ihanien herkkujen leivonnassa voi käyttää
Puoli tuntia lisää peitto korvilla uudelleen asennoitumassa ja nousin valmiiseen aamiaispöytään kahville ja kaurapuurolle iloisena ja vieläpä energisenä
Mitä meidän aamiaispöytään sitten kuuluu. Aamupala on yksi päivän tärkeimmistä aterioista ja turhan monelta se jää joko todella vähäiseksi tai väliin kokonaan
Klassikon paluu aamiaispöytään eli kananmunat à la Benedict. Tarinat historiasta vaihtelevat mutta vaikkapa näin eli annos luotiin alun perin Delmico’s- -ravintolassa Manhattanilla ja nimensä annos sai Benedict-nimiseltä kanta-asiakkaalta, joka ei löytänyt listalta mitään mielenkiintoista ja pyysi hovimestaria tekemään kyseisen annoksen
Kokeiluista huolimatta Italian pakastekatkaravut ei vaan jännistä sivumauistaan johtuen jotenkin nappaa, joten kana on aika neutraali valinta myös aamiaispöytään
Viikonloppusin on kiva laittaa vähän jotain ekstraa aamiaispöytään. Jos jääkaapista tai pakastimesta ei löydy mitään kivaa, teeleipiin löytyy yleensä aina ainekset eikä niiden tekemisessä mene kauan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.