Blinit on alkujaan ilmeisesti venäläisestä ruokaperinteestä lähtöisin. Oli miten oli, maslenitsaa vietetään naapurimaassamme herkuttelemalla kunnon rasvaisilla herkuilla ja niihin kuuluu ehdottomasti blinit
Paista hetki ja käännä sitten ohuella lastalla blinit. Jatka näin kolmen neljän käännön verran, kunnes blinit ovat kullanruskeita ja ne ovat kunnolla rapeita
En muistanutkaan miten hyviä kunnon blinit ovat. Taikina tehdään kaikessa rauhassa juuresta lähtien ja blinit paistetaan blinipannulla kirkastetulla voilla
Blinit ovat maukkaita köyhänmiehen mädilläkin, eli merilevästä valmistetuilla "kasvismädeillä". Eli kääntämisen jälkeen lisätään oiva loraus sulaa kirkastettua voita ja annetaan paistua kypsäksi muutama minutti
Blinit tai venäläiset suolaiset lätyt. Tässä on muutama vaihtoehto valmistaa kunnollinen blinitaikina. Kolmas, aito ja niin lähellä alkuperäistä blinitaikinaa löytyy Paista
Lisukkeena voi oikeastaan tarjota mitä vain, kylmäsavulohta, mätiä, suolakurkkua…Itse pidän kuitenkin perinteisemmästä tarjoilusta, eli mädistä, smetanasta, sipulisilpusta ja sitruunasta
V. i. m. e. v. k. o. n. l. p. u. s. t. b. r. j. a. ä. S. h. y. d. N. ,. K. ö. A. H. T. ". (. 1. 9. ). E. -. 3. L. P. O. 2. 0. 4. J. D. 5. M. B. I. 8. g. 7. U. c. f. Y. d l. t l. c m
Toisin sanoen lisäsin hetken mielijohteesta vielä soijajogurttia kuten Chocochilin ohejeessa. Joulusta jäi yli Ikeasta ostettua vegaanista kaviaaria, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä blinien leivontaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.