T. ä. n. m. i. e. l. t. k. j. a. p. s. r. u. o. A. v. y. ,. -. f. b. h. ö. (. ). d. /. M. 4. ~. 3. 0. g. 1. 6. 8. P. 2. 5. K. E. V. R. S. 7. D. N. ". d l. t l
Edellisessä postauksessa kirjoitin tempurasta yleisesti, ja nyt on kotitempuran ja reseptin vuoro. Jokaisella japanilaisperheellä on oma tempurareseptinsä ja valmistustapansa – yksi pitää tasaisesta taikinasta, toinen hiukan kokkareisemmasta – mutta perusidea ja -tekniikka on sama
Kioto donburista olen kirjoittanut aikaisemminkin ja se on edelleenkin eräs suosikkiruokalajeistani, mutta ensimmäisellä blogauskerralla en saanut aikaiseksi säädyllistä valokuvaa lopputulosta ja blogauksen kuva onkin otettu valmistusvaiheesta, jossa possusiivuja marinoidaan kastikkeessa
Oikeastaan tämä on siis melko klassinen japanilainen donburi-annos. Kulho on julistettu monessa paikassa tämän hetken trendikkäimmäksi tarjoiluastiaksi - eli japanilaiset donburit ovat tahtomattaankin nyt myös trendikkäitä
Kasviksista valmistettu tempura eli huokoisessa, rapeassa taikinakuoressa friteeratut kasvikset ovat mukavaa naposteltavaa, mutta talttuu sillä suurempikin nälkä
Japanilaisessa lohidonburissa on kaikkea mitä rakastan. Donburi on siis japania ja tarkoittaa kulhoa. "Donburi" on siis riisipohjainen annos, joka tarjoillaan kulhosta
Toisena kansainvälisenä versiona voisi käyttää japanilaisten tempuraa. Tämä menee nyt ehkä jo vähän sinne HC-hortoilun puolelle, mutta olen niin syvällä omassa kuopassani etten osaa enää edes tarkkailla itseäni kriittisesti ja kokea asiaankuuluvaa häpeää
Butadon eli englanniksi pork bowl ja suomeksi vapaasti käännettynä possua kulhossa on suosittu japanilainen ruoka, jossa on nimensä mukaisesti riisiä kulhossa (don on lyhennys sanasta donburi, joka tarkoittaa kulhoa) ja makeahkossa kastikkeessa haudutettua possua (buta tarkoittaa porsasta tai sikaa)
Toinen japanilainen possusuosikkini, kioto donburi, sai minut pohtimaan näiden kahden ruokalajin fuusiota ja kirjasta, jonka ostin paikasta, johon aina eksyin koska suuntavaistoni erityisesti sisätiloissa on luokkaa säälittävä
Tempura on herkullista minä vuodenaikana hyvänsä, raaka-aineet vain vaihtuvat sesongin mukaan. Syksyllä tempuraan päätyy kabocha-kurpitsaa, shungikua, sieniä sekä viimeiset kesävihannekset, kuten munakoisot ja shisonlehdet
Japanilainen kulhoruoka donburi on helppo makumatka japanilaiseen keittiöön. Donburi eli japanilainen riisikulhoruoka, josta tulee katsudon eli tonkatsu donburi kun siihen yhdistää leivitetyn pihvin
Osallistuin eilen Tempurin terveys- ja hyvinvointi-iltaan. Tempurin oman luennoitsijan lisäksi asiantuntijoina olivat paikalla fitnessurheilija Eveliina Tistelgren ja ravitsemusguru Sami Sundvik
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.