1800- luvulla
terästeollisuuden nousun myötä Terni oli keskeisessä roolissa Italian teollistumisessa
24 tuntia
muhinutta esitaikinaa. Biga laitetaan käyntiin pienellä hiivamäärällä ja hiivaa lisätään hiukan myös lopulliseenkin taikinaan. Leivän voi toki tehdä oikeaankin juureen.
Pyöreää, vaaleaa leipää edustaa Panedi Como (Comon leipä). Panedi Como. Milanossa käyneelle alle tunnin junamatkan päässä sijaitseva Como-järvi saattaa olla tuttu päiväretkikohde
Suositusta munakoisoherkusta on olemassa erinäisiä versioita, ja tämä on valmistettu The Guardianin How to cook the perfect aubergine parmigiana - reseptiä mukaillen
Tämä keitto on lähes tulkoon nimetön, koska vetäisin sen päästäni ja pääraaka-aineiden listaaminen nimeen tuottaisi jonkinlaisia hirmuisia yhdistelmiä, joiden oikeinkirjoitussääntöjen miettiminen saattais tuottaa suurta tuskaa (taidan yleensäkin mennä sääntöjen sijaan mutu-tuntumalla, mikä ei ole kovin suotavaa ja luulisi ihmisen jo jotakin vuosien saatossa oppineen
E. i. l. e. n. t. a. p. ä. v. k. o. m. j. s. u. ". h. y. z. f. c. ,. ö. r. (. d. ). P. g. 2. 0. G. T. L. S. à. J. è. N. I. V. A. -. D. b. M. 1. 5. F. C. K. 6. +. 3. /. H. 4. Y. °. O. R. d l
Hävikkiruokana arancinit ovat mainioita koska niihin voi käyttää jämät risotosta, bolognesekastikkeesta, juustoista ja panerointiin voi vielä jauhaa kuivat leivänkäntyt
Yhdistä jauhot ja hiiva. Pehmeä semimakea leipä, jossa pähkinän aromi ja aavistus nutellan makua. Nutellaleivän siivun päälle sopii vaikka ricotta tai tuorejuusto
Tässä yksi leipäohje tuohon juurella leivontaan liittyen. Juureen löytyy ohje täältä. Varoituksena voin sanoa että tämä leipä ei sovi kiireiselle leipojalle, mutta jos jaksat nähdä vähän vaivaa, on lopputulos sen arvoinen
Hellettä vielä onneksi riittää ja Suomessakin saa nyt nauttia ihanan trooppisesta kesästä, mikä tarkoittaa myös tavallista keveämpiä ruokia, joiden olisi hyvä olla myös nopeita valmistaa, sillä kukapa tällä helteellä kovin pitkiä aikoja keittiössä viihtyy
Muna on järjettömän monikäyttöinen. Siitä voi vääntää lähes mitä tahansa leivästä drinkkeihin. Tämä tamago-henkinen munakasrulla on osoittautunut Hellasoturin huoltokorsussa niin isoksi iltapalahitiksi, että sitä täytyy varautua tekemään useampana iltana peräkkäin
Tällä viikolla ollaan jo vapussa ja ajattelin tänne laittaa reseptin, joka mielestäni sopii vappuevääksi vallan loistavasti vaikkei tämä Italiassa olekaan mitenkään sidottu vappuun tai mihinkään muuhun erityiseen juhlaan tai vuodenaikaan
Tämä leipä on tosi helppo valmistaa, valmistus vie tosin pari päivää. Olen käyttänyt näiden paistamisessa silikonivuokia joten näitä ei ole voinut paistaa leivinuunissa
Olin tämän ohjeen löytänyt jo kauan aikaa sitten Foodie. Meillä oli leipä loppu. Ja Markus ei tunnetusti selviä aamusta ilman leipää (ehkä vähän liioittelen, kyllä se varmaan selviäisi, mutta tavalla, joka vastaa lähinnä grumpy cat
Yhdistä leipäjuuri, vesi ja jauhot ja vaivaa taikinaa käsin 12 minuuttia. Olen jo monta kertaa tunnustanut, etten ole hääppöinen leipuri ja etenkin syömiskelpoisen leivän loihtiminen on minulle täysi mysteeri
La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monia eri alueellisia versiota, joille kaikille on yhteistä juusto, tomaatti ja munakoiso
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.