Tässä on tullut pieni tauko kirjoittamiseen työmatkan, flunssan ja hieman tylsien ruokien takia. Muistiini oli kuitenkin jäänyt yksi julkaisun arvoinen ruoka parin viikon takaa
Kuluneiden kahden viikon aikana olen viettänyt useita pieniä hetkiä Toscanan auringon alla. Fyysisesti olen kyllä ollut Suomessa, mutta näille pienille mielikuvareissuille olen matkannut lautasen kautta
Mieleeni muistuivat muutaman vuoden takaiset visiitit Arezzoon, Cortonaan, Sienaan ja Firenzeen, runsaat caprese-salaatit ja läheisen viinitilan herkulliset viinit sekä villamme ihana uima-allas kaarisiltoineen
Itse asiassa oikein valittu olut peittoaa sillien kanssa kaikki viinit. Kuohuviinit ovat loistavia ruokaviinejä, sillä ne leikkaavat rasvan makua ja kuplat tuovat mukavan raikkaan tunnun suuhun
Tämän herkun kanssa sopivat mukavasti hedelmäiset, hapokkaat, ja keskitäyteläiset italialaiset punaviinit kuten nuoret Chiantit Toscanasta, tai Valpolicellat Venetosta
Sitten on niitä päiviä, jolloin syön raejuustoa suoraan purkista lavuaarin yllä ja toiseksi ruokalajiksi pakastevihanneksia kera 19 euron maailman parhaaksi arvostellun luomuoliiviöljyni, jonka kesällä kotiutin Toscanan auringon alta tuomaan valoa arkisen aherrukseni keskelle
Samaisessa uutisessa oli positiivinen juttu, että suomalaiset ovat ainakin Alkon myyntilukujen mukaan vähentäneet kirkkaiden juomista Juhannuksena, ja tilalle ovat tulleet viinit, erityisesti kuohuvat
Marsala-pullot ovat usein melko kookkaita, joten loput viinit voi tarjota jälkiruokajuomana. Tiramisù on siitä täydellinen jälkiruoka romanttiselle illalliselle tai esimerkiksi sunnuntaina saapuvalle ystävänpäivälle, että jos ei siihen mennessä vielä ole ehtinyt seuralaistaan hurmaamaan niin tämän herkun antelias määrä alkoholia kyllä viettelee tehokkaasti
(Kata pöytä, laita turkkilainen jogurtti kulhoon pöydälle, kaada viinit laseihin jne. Grillikausi on nyt kuumimmillaan ja siitä syystä kokeilinkin tällä kertaa jotain ihan uutta
Ja kun näen ensimmäiset mustakaalit, niin alan välittömästi haikailemaan Toscanan auringon alle nauttimaan ribollitasta eli italialaisesta jauheliha-kasviskeitosta
Uskon että se ei ole pelkästään olutta ja currywurstia, haussa ovat lähinnä saksalaiset luomu- ja pientuottajien viinit, Berliinin etninen ruokatarjonta sekä aito oikea turkkilainen kebab
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.