ja juu-u, tämä on ihan oikeasti tehty kanasta eikä broilerista. vaan en oikein mitään mieleistä löytänyt, joten tein aikoinaan työpaikkaruokalamme ruokalistoilla ollutta kuorrutettuakanaa
) jäisinä, ja jäisinä sain ne vietyä kotiinikin. Minulla oli heti mielessä kana, sillä olin nähnyt blogissa hyvän kuuloisen ohjeen, ja sitähän minä kokeilin
Kurkkasin kotimatkalla ohjelman reseptejä, ja päätin kokeilla kanaa kung pao. Ja mikäs sen mukavampaa kuin että ruoka valmistuu nopeasti, ja maut ovat kerrassaan herkullisia
Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla. käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä
Olen ennakkoluuloinen kuivakakkuja kohtaan. Ensinnäkin olin nähnyt kuvan tälläisestä kinuskilla ja pähkinöillä koristellusta kakusta ja toisekseen meillä lojui eräältä partioretkeltä ylijääneitä hyvinkin kypsiä banaaneja keittiön tasolla
Hieman intialaisia makuja virkistämään, ainakin täällä meillä vallitsevaa, harmaata keliä. Tämä on helppo ja suhteellisen nopea versio, mutta sitäkin maukkaampi
Tein kirjan resepeptillä Kana goes Marocco eli kanaa Marokkalaisella twistillä. Grillikausi on alkanut ja nyt viimeistään olisi aika miettiä hyviä grillausreseptejä sekä vinkkejä grillaukseen
Osittain se on johtunut ajoittain hyvinkin kiivaana käyneistä keskusteluista liittyen broilerien tehotuotantoon, jalostukseen, nopean kasvun aiheuttamiin terveysongelmiin ja antibioottien käyttöön
Pelkästään kakun tuoksu saa joululaulut soimaan päässä ja hymyn karehtimaan huulilla. Arabialainen maustekakku on tuttu jo vuosien takaa ja aina olen leiponut kakun samalla vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.