Mitä työelämään tuleejoulukuu kuitenkin tarkoittaa meille kirja-alan ihmisille erittäin suuresti kaventunutta vapaa-ajan sarkaa, joten pakastimelle on jälleen käyttöä
Mutta nyt reseptiin niin kerkiätte leipoa vielä vaikka iltateelle ihanaa tuoretta leipää. Ripottele noin 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta 1- 1 1/2 tuntia. + Ripottele 1/2-1 dl vehnäuhoja pöydälle ja kumoa taikina varovasti jauhojen päälle. + Leikkaa nopeasti taikina 6-7 suikaleeksi ja suikaleet sitten 2-3 osaan. Paistoaika noin 15-20 minuuttia uunista riippuen
Anna sämpylöiden jäähtyä ilman peitettä, jotta kuoresta tulee rapea. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia. Kuumenna uuni 240-250 asteeseen. Ripottele 1/2-1 dl vehnäjauhoja leivinpöydälle ja kumoa taikina varovasti päälle. Leikkaa taikina metallilastalla (tai kakkulapiolla) 6-7 suikaleeksi ja suikaleet vielä 2-3 osaan
Taikinan tulee olla aika löysää, mutta sen pitää kuitenkin pysyä koossa. Ja täytyy kyllä sanoa, että itse tehty naan leipä on ravintoloiden leipää parempaa
-. -. -. -. K. o. k. t. a. l. v. e. n. r. p. m. i. s. j. ä. u. h. E. ,. N. y. Y. M. ö. T. d. B. S. J. O. g. b. V. 7. 2. 0. 5. 3. (. ). P. 1. 8. L. H. c. F. –. 4. +. /. d l. t l
Olin nuorena töissä Kirsti Paakkasen mainostoimisto Womenassa, Joka joulu keitimme Voiton puuroa - Viktorian riisipuuroa Kirstin perinteisen reseptin mukaan
Piti kokeilla tällaistakin iltapalaversiota. Taikina on sama kuin mitä itse käytän pizzaa tehdessä. 2dl vettä2rkl öljyä1rkl sokeria1tl suolaa5dl vehnäjauhoja2tl kuivahiivaa
-. -. -. -. -. T. ä. m. n. a. u. i. e. r. s. p. t. l. ö. y. A. B. g. k. j. J. o. O. h. v. f. S. ,. M. V. F. 5. d. 1. 2. /. (. ). +. K. ". R. 4. 0. L. Ä. H. 6. 7. 3. E. N. P. ♥. i l. d l. t l
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. A. j. a. t. u. s. ä. h. n. p. i. r. k. v. l. m. e. y. d. P. o. K. ,. ö. H. L. J. g. (. /. ). M. T. V. 1. 2. 3. b. 4. 0. f. S. x. c. 7. 5. °. C. E. D. / l. d l. g )
Osaan selkeästikin tehdä myös leipää ja tuleehan itse tehty aina halevemmaksi kuin ostettu. Pataleipää maistoin ensimmäistä kertaa siskoni tekemänä viime jouluna
Paina pieniä kuoppia leipään ja voitele se oliiviöljyseoksella. 1-2 valkosipulinkynttä. 2-3 tl sitruunamehua. Paista leipää uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin. 1-2 valkosipulinkynttä. 2-3 tl sitruunamehua
Myös jauho- ja siemenlaatuja voi vaihdella helposti oman maun ja kaappivarantojen mukaisiksi. luvassa ei ole tällä kertaa sokerisen makeita herkkuja, vaan itsetehtyä leipää, joka sisältää runsaasti kuituja ja ravinteikkaita siemeniä ja joka valmistuu perinteisiä sämpylöitä nopeammin uuninpellille taputtelemalla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.