Viimeksi tein tosi hyviä kaurasämpylöitä ja oli vähän kiusaus tehdä niitä uudelleen. Mutta päädyin kuitenkin tekemään ruissämpylöitä ja hyviähän näistäkin tuli
Sämpylät onnistuu aina jauunituoreena ne katoaa pöydästä melkein saman tien. Kaikkihan tahtoisi leipoa sämpylöitä, mutta usein se vie aikaa ja taikinaa saa vaivata ja kohotella joka vaiheessa pitkät ajat
Peitä löyhälti tuorekelmullaja anna levätä puoli tuntia. Pataleivän ohje on vanhasta blogistani ja alkuperäinen ohje löytyy Maistuis varmaan sullekkin blogista
Mielenkiintoinen juttu ja muistuttaa aika paljon myös yön yli kohotettuja taikinoita, tosin niihin ei raskin tapaan lisätä enää seuraavana päivänä lisäaineksia
Ja hyvinhän tuo leipä tuntui vieraillekkin maistuvan. Myöhemmin selvisi, että se olisi pitänyt laittaa uuniritilälle ja paistaa ylä- ja alalämmöllä, ei kiertoilmalla, mutta eipäs tästä vahinkoa tullut, sillä leipä oli ihanaa
* Levitä leivinliina pöydälle, ripottele liinalle jauhojaja kaada taikina sen päälle. Ripottele taikinan päälle jauhojaja kääri liina löyhästi taikinan ympärille
Peitä löyhälti tuorekelmullaja anna elvätä puoli tuntia. Salapoliisityön jatkuttua, päätin että ensi kerran kun teen tätä, nostatan leivän kylmässä ja saa nähdä mitä tapahtuu
T. e. i. n. p. t. k. ä. s. a. v. (. m. ). o. l. O. y. h. r. E. u. j. ö. L. K. Y. ,. H. D. A. d. S. P. g. M. B. V. 7. 2. 0. 5. 3. 4. °. C. 1. -. 8. I. N. d l. t l
Peitä leipä löyhästi tuorekelmullaja anna levätä puoli tuntia. Oli tosi ylellistä syödä hyvien ystävien kanssa alkupalan kera herkullista, rapeakuorista, uunituoretta leipää ruohosipulilevitteen kanssa
Niin, pitäisi sekoitella ja vaivata ja tahria kädet ja tulee kamala sotku jajaja. Nyt näitä asioita ei voi enää käyttää tekosyynä, nimittäin nyt on löytynyt sellaisen leivän ohje, jota ei tarvitse vaivata ollenkaan ja joka valmistuu kätevästi kaikkien muiden päivän askareiden ohessa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.