Myös tuoreet yrtit sopivat varmasti hyvin. Nyt ei tarvitse (ehkä ikinä) enää miettiä aamulla, että samperi kun ei ole mitään leipää tullut tehtyä itselle
Olen kyllä jo aikaa sitten kuullut tuorepuuroista ja nähnyt niiden reseptejä blogeissa ja lehdissä, mutta nyt vasta tulin itse kokeilleeksi tuorepuuron tekemistä
Tässä tämän aamuinen tuorepuuro, jonka illalla laitoin jääkaappiin tekeytymään. Tervehdys. Ulkona on ihan kamala syksyinen myrsky ilma, eikä enään tietoakaan siitä ihanasta talven ihmemaasta joka pari päivää meillä oli
Ihana tuorepuuro on arkiaamun nopea ja huikean herkullinen aamiainen. Sen verran tuorepuuron kanssa joutuu odottelemaan, että se sekoitetaan jo edellisenä iltana
Itselläni ei ole mitään gluteenia vastaan mutta apukokki voi paremmin ilman, joten tämä oli siinäkin mielessä mielenkiintoinen aihe ja testailenkin erittäin mielelläni erilaisia gluteenittomia tuotteita
Laita pata tai vuoka kylmään uuniin ja anna uunin lämmetä 225 asteeseen. Nosta kuuma astia uunista ja kaada siihen jauhotettu taikina (taikinan irrottaminen kohotusastiasta helpottuu jos teet sen jauhotuilla käsillä) taikinapalloa ei pidä muotoilla vaan se jätetään pataan sellaisena kun se sinne kaadettiin
Arjen pelastaja -tittelin se sai, koska salaatista oli syödä reilut kaksi päivää, se maistui ihan hurjan hyvältä ja ei sitä pahemmin tarvinnut lämmitellä kaiken kiireen keskellä
Minun mielestäni ajankohtaisin tuorepuuro juuri nyt on mansikka-mustikkatuorepuuro. Hyvällä tuurilla molemmat lajit saa ripoteltua tuorepuuroontuoreena, nam
Ja hyvinhän tuo leipä tuntui vieraillekkin maistuvan. Vaivaton leipä. Tämän leivän voikin tehdä vaikka siten, että tekee illalla taikinan valmiiksi seisomaan ja aamulla paistaa tuoretta leipää tai tekee aamulla ennen töihin menoa taikinan seisomaan (tässä ei oikeasti mene kauaa) ja paistaa töiden jälkeen uunituoretta leipää
Kun pestoon lisää runsaasti herneitä, annokseen pari tuoretta tomaattia ja kasvispyöryköitä proteiininlähteeksi, niin käsissä onkin jo tasapainoisempi ja ennen kaikkea herkullisempi ateria
Proteiinituotteiden suosio näkyy myös jo siinä asti, että mm. Valio perustaa uuden tehtaan Riihimäelle, joka keskittyy välipalatyyppisten tuotteiden valmistamiseen kuten rahkat, herat ja kreikkalainen jogurtti, koska "kansa tahtoo lisää proteiinia"
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.