Olin oikeastaan etsiskellytkin sellaista, sillä olen kovasti ihastunut lähi-idän pikkunaposteltaviin, eli mezeihin, ja muutenkin alueen ruoat kiinnostavat
Pari päivää sitten kokkailin kebakoita ja pitaleipiä. Jos päädyt kokkaamaan tällä ohjeella lammasta, nautaa, kanaa tai vaikkapa possua, niin muista että maut vain paranevat jos maltat syödä sen vasta seuraavana päivänä
-. -. -. -. V. i. k. o. n. l. p. u. a. y. e. s. ä. j. t. r. h. m. v. d. N. M. L. P. A. R. ,. K. S. I. E. J. U. T. O. 1. 0. g. 2. ö. 5. (. c. ). 3. 7. b. é. d l. t l. m l
Börek on yleisnimitys paikallisille leivonnaisille, jotka tehdään useimmiten yufkasta eli taikinasta, jota saa valmiina jokaisesta marketista, markkinoilta jayufka-leipomoista
itämaisia mausteita, säilykkeitä, mehuja sekä myös halal-teurastettua lihaa. Tutkimme hyllyjen valikoimia innokkaasti varmasti reilut puoli tuntia, vaikka pinta-alaa kaupalla ei ihan älyttömästi ole
Jos koet samoja ongelmia kokeile speltti- tattari-, tai gluteenitonta riisipastaa. Omat ensimäiset mielikuvat liittyvät kotona äidin kanssa leipomiseen, tiettyihin sunnuntai aterioihin – uunissa pitkään hautuneisiin patoihin, itse tehtyihin rieskoihin, joita leivinuunissa paistettiin ja kieli pitkällä odotettiin koska niitä uskaltaisi haukata ettei kieli palaisi
Maistele kypsymisen aikana jakorjailemakuja mieleiseksesi. Paista sipuleita ja inkivääriä pannulla hetki rypsiöljyssä, lisää kuivat mausteet (ei suolaa) jajatka paistamista minuutti-pari koko ajan sekoittaen
Kerran olen karitsan sisäfileet pannulla paistanut ja yhden taginen tulille laittanut… Mutta noin yleisesti ottaen lammas taitaa olla kalan ohella se tunnetuin raaka-aine suomalaistenkin pääsiäispöydässä
Helatorstai-viikonlopun vietimme mökillä grillaillen ja nauttien mökkielämän yksinkertaisuudesta. Resepti on alunperin Glorian ruoka & viini-lehdestä, josta se on muokattu olosuhteisiin sopivaksi
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. H. i. h. t. o. l. m. a. k. v. E. e. ä. S. u. s. ,. j. n. y. d. p. J. r. T. L. A. V. f. g. ö. b. 1. 5. P. (. 4. ). 6. 0. 2. 3. c. . K. ". M. ) l. k g. t l
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. D. u. k. a. h. o. n. e. g. y. p. t. i. l. ä. m. s. ,. j. ö. N. r. d. v. (. ). M. –. E. B. . 2. 5. 0. b. 1. ½. /. ¼. +. L. ’. C. P. A. V. R. Y. K. S. c. G. f. w. z. W. x. T. d l
Kaada marinadi kahteen muovipussiin, joihin laitat lampaanliha- ja läskipalat. Leikkaa lampaanpaisti ensin viipaleiksi ja sitten parin sentin levyisiksi paloiksi
Kuivattuja sieniä on myös helppo murentaa pienemmiksi. Tässä jakamani resepti on alunperin julkaistu Kodin Kuvalehden juhlavuoden leivontakoulu lehtisessä monia vuosia sitten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.