Tuulahdus Portugalista - Täytetyt herkkusienet yrttimarinadilla ja punaviinissä kypsynyt kasvispata
Maustemittakaava
Maustemittakaava
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 1800- luvulta peräisin oleva leivos on alkujaan paikallisten nunnien reseptistä Bélemin Jerónimo luostarista, joka tänä päivänä on levinnyt koko Portugalin herkuksi vain hieman varioituneena. Onneksi matka ei ollut tämän pidempi, koska eivät nämä suoranaisesti mitään terveysapetta olleet, mutta niin syntisen hyviä. Löysimme jopa paikan, joka oli erikoistunut pelkästään näiden leivonnaisten valmistamiseen. Mikä parasta, itse valmistusprosessia pääsi seuraamaan lasiseinän takaa omaa tuoretta ja vielä lämmintä Pastéis de nataa samalla makustellessa.
  • 7 suurta herkkusientä
  • 2 suurta valkosipulinkynttä
  • 4 - 5 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 2 ½ rkl
  • 2 ½ rkl punaviiniä
  • Tuoreita timjaminlehtiä
  • Tuoretta basilikaa silputtuna
  • 3. Valmista seuraavaksi herkkusienten marinadi. Hienonna valkosipulit ja yhdistä öljyn, etikan ja punaviinin kanssa pienessä astiassa. Lisää joukkoon reilusti kuivattuja sekä tuoreita yrttejä, pippuria ja hiven suolaa, ja sekoita lopuksi tasaiseksi.
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1-2 paprikaa
  • 3 tomaattia Kourallinen härkäpapuja

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.