Borssikeitto on niin ihanaa, että sitä on saatava edes kerran talvessa. Rakastan borssissa punajuurta, etikkaista lientä ja sitä happaman ja pehmeän yhdistelmää, joka leviää suuhun, kun hörppäät lusikallisen smetanalla höystettyä keittoa
Kuten kasvisborssikeitto. Keittolinjalla jatketaan. Kuten myös sesongin kasvikset -linjalla. Miesasukki oli taannoin pari päivää reissussa, joten minulle tarjoutui oiva tilaisuus kokeilla ruokia jotka eivät välttämättä menisi hänen seulastaan läpi
Tiistaina äitini tuli meille mukanaan iso kattilallinen borssikeittoa. Borssikeitto, venäläinen punajuurieitto2-3 keskikokoista punajuurta2-3 porkkanaa1 iso sipulireilu lohko valkokaaliaöljyä kuullottamiseen100 g pekoniasuolaa2 laakerinlehteä1 rkl kokonaisia maustepippureitavettänoin 0,5 dl viinietikkaa(etikkapunajuurten lientä)muutama nakkismetanaa tarjoiluunRuskista pilkottu pekoni omassa rasvassaan
Venäjällä syödään tätä keittoa enemmän mitä muualla. Lapsuudestaan tuttua keittoa tule harvoin tehty kun meidän nuorin ei suostu maistamaan mitään uuta
Tehdäänpä sitten borssikeittoa Katin tapaan, eli enemmän on aina enemmän ja mitä näitä nyt on. Överi borssikeitto (6 annosta)2 sipulia3 valkosipulinkynttä3 pekoniviipaletta2 chorizonakkia (n
Kolmas versio tarinasta on, että juuri hotelli ukrainan kokit ovat herkun takana. Otti aikaa yhden vallankumouksen ja kahden maailmansodan verran ennen kuin annoksesta tuli maailmankuulu, kun sitä 1947 tarjottiin Kiovassa kunnianosoituksena Berliinistä saapuvalle ukrainan delegaatiolle. Ilmeisesti annos olisi keksitty moskovalaisella porvarisklubilla 1900-luvun alussa, ja nimetty Kiovan kanaksi kuuluisan moskovalaisen hotelli ukrainan mukaan
Jos kaipaat jotain lihaisaa ja lämmintä, mutta nopeampaa, tee perinteinen borssikeitto. Kreikkalaisen lihapadan eli stifadon ohje on ollut alusta asti ollut blogini suosituimpia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.