Olen tainnut useampaankin kertaan mainita täällä blogissa, että en juo ikinä normaalia kahvia - mutta makukahvit - voi, ne ovatkin kokonaan toinen juttu
Persikkasiirappi on ihanaa, mutta omaan makuuni paras jäätee yhdistelmä syntyi kun sekoitin jääteehen (tai persikkajääteehen) reilusti mukaan happoista raparperimehua
Tämä viikko tulee olemaan postauksiltaan aikas vähäinen, koska on lasten hiihtoloma viikko ja teen kaikkia arki herkkuja kuten makaronilaatikkoa ja uunimakkaroita
Tänään päätin kypsyttää puolikkaat sellaisenaan uunissa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ripottele hieman suolaa ja laita uuniin noin 20min ajaksi. Kun butternut on ollut uunissa noin 20min, täytä soijapalakastikkeella ja anna olla vielä 5-10min tai kunnes butternut näyttää täysin kypsältä
uunissa. Mediumin saat pitämällä lihaa vähemmän aikaa uunissa. Uunikasvikset. uunissa. Jatka kypsyttämistä uunissa haluamaasi kypsyyteen 5-15min 200C. Aseta tämän jälkeen ne uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 35min 200C
Possua ja uuninkasviksia. Sivelin vielä ennen uuniin laittoa lihaa hunajalla. Kun liha on valmis ota se marinadista ja paista pannulla pinnat kiinni ja laita vuoassa uuniin 200c foliopäälle kasvisten ja mausteiden kera. Annoin vuoan olla uunissa 1,5h
Meidän uunimme sanoi sopimuksensa irti juuri ennen juhannusta. Kaksi pohjaa on kätevää myös sen vuoksi, että kun yksi pohja valmistui uunissa niin täytin toista valmiiksi
Taitaapi olla, että tämä jäänee viimeiseksi raparperipostauksekseni tänä kesänä. Varret nimittäin käyvät vähiin ja se paras raparperiaika taitaa muutenkin olla jo ohitettu
Ota uunista ja anna hieman jäähtyä. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt"
* * *. For English please see here. Lokakuu on suuressa maailmassa näköjään suurten kieltäymysten aikaa. On tupakanpolton lopettamiseen kannustavaa Stoptoberia ja tipattomaan kehoittavaa Sober Octoberia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.