1. Taikina
Vatkaa munia vesihautessa , jotta ne lämpenevät hieman, lisää sokeri ja vaahdota sitten munat yleiskoneessa . Sekoita yhteen jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon päälle. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
2.
Voitele irtopohjavuoka. Siirrä taikina vuokaan ja tasoita pinta . Paista 180 asteisessa uunissa 20min.
3.
Anna pohjan jäähtyä . Irrota vuoasta ja leikkaa kahteen osaan. Taita toinen osa takaisin vuokaan.
4. Täyte
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Anna vadelmien sulaa hiukan. Sekoita rahka, sokeri appelsiininkuori ja -mehu kulhossa tasaiseksi .
Painele liivatelehtistä vesi pois ja sulata ne kattilassa keskilämmöllä jatkuvasti hämmentäen . Sekoita liivate rahkaan ja nosta seos jääkaappiin.
5.
Vaahdota kerma kovaksi. Heti kun rahkaseos kovettuu , kääntele kermavaahto ja vadelmat siihen varovasti nuolijalla. Siirrä seos vuokaan ja llevitä pohjalle. Aseta päälle toinen kakkupohja leikattu puoli ylöspäin ja painele kevyesti. Nosta kakku 3-4 h jääkaappiin .
6. Päällyste
Vaahdota kerma vaniljakreemijauheen ja tomusokeri kanssa kovaksi. Irrota vuoan testaa kakun ympäriltä . Sivele kermavaahto kakun päälle ja koristele vadelmilla ja suklaalastuilla .
Tämä ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset kirjasta itselle muistiin.
Kuva on itse tehdystä kakusta
E. n. s. i. m. ä. e. r. a. k. u. o. l. h. j. p. v. t. -. O. ö. y. C. F. b. æ. R. w. g. d. U. T. ,. V. ). (. 2. /. 1. c. 4. 3. J. S. P. L. 5. M. N. G. d l. t l
Tähän jäätelöön on hyvä päättää kesän jätskiherkut. Tänä kesänä meillä on syöty litroittain kotitekoista jäätelöä ja tekin olette päässeet maistelemaan silmillänne näistä herkuista
Ihana ja juhlava ohje. Reseptin sain yhdeltä kaveriltani, mutta hän oli tehnyt tämän hieman erilailla, sillä yleensä tämä on kakku-´muodossa, mutta halusin kokeilla tätä piirakka/leivoksena ja mielestäni näin on parempi
Nyt sitten on kokeiltu valmistaa elämäni ensimmäinen juustokakku. En ole kummoinenkaan leipuri ja pidän enemmän ruoan valmistuksesta kuin leivonnasta mutta välillä iskee tälläisiä himoja niin sitten on vaan pakko tarttua kauhan varteen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.