Oon nyt innostunut taas näistä vaivaamattomista leipätaikinoista, jotka valmistuvat käden käänteessä ja lopputuloksena on aina ihanaa rapeakuorista leipää
Unohda, mitä kotitaloustunneilla opetettiin leipomisesta. Uuden ajan leipä tehdään kylmään veteen, hiivaa lisätään vain murunen eikä taikinaa vaivata lainkaan
Testasin tänään Lékuén leipäkäärettä ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Tein siis leipää kääreellä ensimmäistä kertaa ja vaikka oli kova houkutus lisätä taikinan sekaan mm
T. e. i. n. p. t. k. ä. s. a. v. (. m. ). o. l. O. y. h. r. E. u. j. ö. L. K. Y. ,. H. D. A. d. S. P. g. M. B. V. 7. 2. 0. 5. 3. 4. °. C. 1. -. 8. I. N. d l. t l
N. y. t. j. ä. n. i. E. k. a. s. ö. o. u. l. T. h. e. ,. r. V. v. p. m. J. H. d. S. Y. M. g. A. K. 2. /. 0. 9. P. ". G. (. 1. ). 5. 3. 4. L. 7. -. k p. d l. t l
En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Vaivaa palat jauhotetulla alustalla. Leivo soikeiksi leiviksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuihin leipävuokiin tai leivinpaperille pellille
Jouluna tarvitaan leipää kinkun kanssa, joten tässä ehdotus kotimaisia viljoja vältteleville. Leipään mahtui niin siemeniä, karpaloita, kuin saksanpähkinöitäkin - jouluisia mausteita unohtamatta
T. ä. l. i. s. t. e. p. k. r. a. ). O. h. j. o. n. S. u. m. v. M. ,. K. d. -. b. g. I. y. ö. 1. 9. 0. P. V. 2. 3. 5. 7. L. 8. J. A. +. N. Y. H. f. ) l. k p. t l. d l
Itse tehty leipä on aina todella herkullista, mutta valitettavan harvoin sitä tulee leivottua. Niin, pitäisi sekoitella ja vaivata ja tahria kädet ja tulee kamala sotku jajaja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.