Mummin kaalilaatikko. Tämä ohje on alunperin Hans Välimäen ihanasta keittokirjasta “Mummola” (Otava). Tuo on muuten aika ihana keittokirja – täynnä kaikkia kunnon suomalaisia perinteisiä herkkuja
Mummini oli oikea jauhopeukalo ja kahvikakkujen kuningatar. Tuunasin Mummin Maustekakusta juhlavamman version lisäämällä siihen kirsikoita, hedelmäsekoitusta ja mantelirouhetta
Kermaa vai maitoa. Kannattaako saostaa muullakin kuin keltuaisella. Keittiökemiaa vai maalaisjärkeä. Vaniljakastike on helppo valmistaa itse, vaikka matkan varrella tuntuu olevan monta mutkaa
Kuumenna ja sekoita, kunnes kastike sakenee. Jos olet varma keittotaidoistasi, voit tehdä saman ilman vesihaudetta, mutta muista sekoittaa jatkuvasti äläkä kuumenna kastiketta kiehumispisteeseen asti
Moi. Raparperi on alkukesän herkku, josta saa tehtyä herkun jos toisenkin. Tämän reseptin olen perinyt mummiltani ja tähän reseptiin pätee sama sääntö kuin moneen muuhunkín
J. a. t. u. l. i. h. n. ä. p. r. e. k. s. v. d. o. T. j. m. ,. y. ". I. 7. Ä. M. E. D. L. 4. 1. /. 2. 3. 0. g. (. ). 9. S. V. Y. P. 8. -. a l. d l. t l. r k
Herkkusuu täällä taas moi. Mun viikonloppuperinteeksi on jo muodostunut banaanileivän teko - oon tehnyt tätä leipää valehtelematta jo ainakin neljänä viikonloppuna peräkkäin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.