VAPPUAATTO
KOTIKOKISTA AMMATTILAISEKSI
KOTIKOKISTA AMMATTILAISEKSI
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 2 1/2 dl (110 g) siivilöityä, hienoa mantelijauhetta
  • 3 dl + 2 rkl (200 g) tomusokeria
  • 2 rkl hienoa sokeria
  • 13 min
  • MUSTAHERUKKATÄYTE
  • 200 g mustaherukkapyreetä (Pakkasmarja)
  • 60 g hillosokeria
  • 100 g voita
  • 1/2 sitruunan hienoksiraastettu kuori
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 munankeltuaista 40 g sokeria
  • 50 g voita
  • 400 g (broilerin) jauhelihaa
  • 100 g murennettua (vuohen- ja lampaanmaidosta valmistettua) fetajuustoa (esim. Mevgal)
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl muskottia
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl sweet chili kastiketta
  • 1 dl persiljanlehtisilppua
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • koktailtikkuja kattaukseen
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 2 Granny Smith omenaa
  • 1 iso hopeasipuli
  • 2 maustekurkkua 1 rkl merisuolaa
  • 1 rkl valkopippuria
  • 1-2 dl majoneesia (esim. Pirkka kevytmajoneesi)
  • lisäksi tarvitset matalia juomalaseja tarjoilulautasiksi
  • 450 g (1 paketti) pakastettua fillotaikinaa
  • 200 g vuohen- ja lampaanmaidosta valmistettua fetajuustoa (esim. Mevgal)
  • 2 ruukkupersiljaa
  • 2 ruukkutilliä
  • 500 ml rypsiöljyä uppopaistamiseen
  •  
  • pohja
  • 200 g Digestive keksejä
  • 5 rkl voita
  •  
  • täyte
  • 250 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 150 g sokeria
  • 5 cl viskiä
  • 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 2 liivatelehteä 2 1/2 dl Flora vispiä (tai muuta vaahtouvaa kermaa)
  • 2 munanvalkuaista
  • lisäksi tarvitset snapsilaseja tai pieniä juomalaseja annoskupeiksi
  •  
  • taikina
  • 1 1/2 dl 42 asteista maitoa (reilusti käden lämpöistä)
  • 2 kananmunaa 5 g kuivahiivaa (n. 1/2 pussi)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl voita sulatettuna
  •  
  • täyte
  • 250 g ricottajuustoa
  • 2 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 200 g lämminsavulohta, tai -siikaa
  • 1/2-1 rkl kapriksia
  • 2 dl laktoositonta ranskankermaa
  • 1 dl tillinlehtisilppua
  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.