Ota voikattila liedeltä, vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten, vähän maitoa kerrallaan
Valuta ne ja säästä keitinvesi. Ryöppää kukkakaalin kukinnot vähässä, miedosti suolatussa vedessä. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juustoraaste
Leikka kukkakaalin kukinnot veitsellä irti, pese huolella ja keitä suolatussa vedessä. Italialaisesta keittotaidosta minulle on juurtunut tapa suosia sesongin raaka-aineita ja harva asia (jos ei mukaan lasketa sieniä ja kurpitsaa) tuntuu niin syksyiseltä, kuin kaali
Kyseessä ovat siis marinoidut kukkakaalin kukinnot jotka paistetaan kullan ruskeiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi uunissa, jonka jälkeen nämä nautitaan joko sellaisenaan, chilikastikkeen tai -salsan kera kuten kanasta valmistetut wingsit niin ikään
Vaikka muuten nämä terveellisten kokkausten talkoot ovat olleet vähän jäissä, ja olen koko elokuun ajan päättänyt ryhdistäytyä asian suhteen ainakin pari kertaa viikossa
Poista kukkakaalin lehdet, ja paloittele se samanlaisiksi, suupalan kokoisiksi paloiksi vuokaan. Gratiinit ovat ranskalaisen keittiön herkkuja, jotka tarkoittavat gratinoituja raaka-aineita, usein kasviksia, jotka on kuorrutettu joko juustolla tai leivänmuruilla ja paistettu kypsäksi esimerkiksi grillissä niin, että pinnasta tulee rapea
Tarjoa soijajogurtinkera kaikenkaikkiaan tässä kesti noin vartin verran. Kuivakaapista löytyi sopivasti täysjyvä couscous purkki, kuorittujatomaattilohkoja, pakastimesta ruskeita papujaja jääkaapista tilkka soijajogurttia
Lisäksi lehtikaali sisältää antioksidantteja jopa enemmän kuin monet marjat. Lehtikaali on aika kova eli sitkeä kaali syödä, joten marinoin sen, ensin poistin paksun lehtiruoteen ja pilkoin lehdet
Anna kukkakaalin jäähtyä jonka jälkeen purista siitä käsin mahdollisimman paljon nestettä pois. En tiedä mistä näitä ruokatrendejä oikein tulee ja kuka niitä keksii, mutta tänä kesänä kansakunta on keskittynyt hypettämään kukkakaalia
Savustuspönttökin löytyy, mutta olin laiska enkä jaksanut vaivautua sen suhteen (vaikka isä onkin yleensä se joka hoitaa savustamisen), joten tein uunissa
Mureke on se ruoka,mitä aika useinkin tehdään(tai usein ja usein,ehkä n. kerran kk) ihan vaan siksi, kun se on niin helppo lykätä uuniin,(ja on tietysti hyvää)milloin sinällään,milloin pekonilla peitettynä,milloin täytettynä,ilman lisukkeita tai lisukkeiden kanssa,kuten tässä sipulin ja omenan
Pihvit olivat hauskan näköisiä, ne olivat helppoja tehdä ja mausteena käytettiin jeeraa, joka ei ole aivan normimauste meidän ruuissamme, joten halusin testata niitä grillatun broilerin ja salaatin kaveriksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.