Kun ajattelen lammasta, ajattelen vääjäämättä myös hyvää punaviiniä. Kun ajattelen pääsiäistä, ajattelen heti hyvää ruokaa ja yhdessä perheen kanssa nautittavia menukokonaisuuksia
Keitä kasaan Demi Glaze -kastikepohjajapunaviini, lisää mustaherukkamehu. Nyt pakkasten tultua iski se lihan himo, sellaisen täydellisen, suussa sulavan punertavan pihvin, joka saa seuraksensa talvisia lisukkeita sekä rehdin punaviinikastikkeen
Yleensä niiden turbulenssissa tasapainottelevat ihmiset jonglööraavat kaiken muun lisäksi vielä parisuhteita jaasuntolainojajajalkapalloharjoituksiin roudattavia lapsiakin
Tällä välin valmistin maa-artisokkapyreen, johon löysin ohjeen Hellan javiinilasin välissä -blogista, joka on yksi suosikeistani ruokablogien valtaisassa maailmassa
Tomaattikeitto, tuo tuttu ja turvallinen klassikkoruoka, vierailee ruokapöydässämme aina aika ajoin. Keitto on jo itsessään maukasta, mutta sen pinnalle voi halutessaan lisätä vielä jotain mieluista juustoa tai vaikka pienen kermanokareen lisätäyteläisyyttä ja -makua antamaan
Salaatin yrttisyyden, pienen pikanttiuden ja sitruunan tuoman kevyen hapokkuuden seuraksi sopisi toki joku makeampi valkoviini kuten Alsacen alueen Riesling tai Gewürtztraminer (myös lämpimän ilmaston pyöreämpi Riesling
Tein serkkutytölle tällaisen browniepurkin synttärilahjaksi. Leipomisesta kuitenkin kai kaikki tykkää ja ainakin herkuista joten päätin ettei tämä voi mennä pahasti pieleen
Tulinen ruoka korostaa viinin alkoholia ja mikäli valitset oikein täyteläisen, korkean alkoholipitoisen viinin voi ruoan mausteisuus / tulisuus tehdä siitä polttavan yhdistelmän suussa
- Jauhelihan ruskistuttua, lisää tomaattimurska, viinija sokeri. Ja sitä se onkin, sillä tämä pasta lämmittää mukavasti, melkein kuin kokin huono päivä olisi siirtynyt lautaselle
Gewürtztraminer toimisi varmasti myös, kuten se perinteinen ja suomalaistenkin suosiossa oleva Rieslingkin, mutta jos tämä viini ei ole entuudestaan tuttu, suosittelen tutustumaan
Kaavi lastalla pannulta maut talteen ja kaada viini lihojen päälle. punaviiniä. Suosikkiohjeeni Burgundin pataan on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ostin nähtyäni ensimmäisen kerran ihanan ruokaelokuvan Julie&Julia
Lisää sekaan viini, kanttarellifondi ja vesi. Tästä tulee kermainen ja herkullinen keitto, vaikka ainekset itse keitossa ovatkin todella yksinkertaiset
Lisää valkoviinijajatka sekoittamista, kunnes viini on imeytynyt riisiin. valkoviiniä. Keväinen parsarisotto koristellaan tuoreen vihreän parsan nupuilla ja parmesanlastuilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.