Vielä ainakin tämä vanhojen muistelu. Täyttäessäni 50 vuotta "joku aika sitten" ja päätin järjestää sukulaisille ja ystäville tilaisuuden maistella monenlaisia kakkuja
Tosiasiallisesti El Siglo de Oro, eli kultainen vuosisata venyi useamman vuosisadan mittaiseksi. Tähän välirikkoon katsotaan myös "Kultaisen vuosisadan" päättyneen
Mutta whoopie-leivoksia on paisteltu Ameriikoissa jo viime vuosisadan alkupuoliskolla. Whoopie. Jipii. Nimi kuvastaa näiden herkkujen herättämää reaktiota, väittää legenda rapakon takaa
Suomen marsalkan Gustaf Mannerheimin kerrotaan ihastuneen tähän kaaliruokaan hänen palvellessaan viime vuosisadan alussa komentajana Venäjän keisarikunnan rykmentissä lähellä Varsovaa
Iso-isoäitini on valmistanut perunalaatikkoa samaisella reseptillä jo vuosisadan alussa, kenties aikaisemminkin, sain nimittäin ohjeen isoisältäni, joka on itse syntynyt 20-luvulla
" Voileivät olivat juhlapöydässä suosittua tarjottavaa viime vuosisadan puolivälissä, ja jossain vaiheessa niistä muodostui kookkaampi kakkumainen versio
Rakkaustarina, jossa punaherukka kohtaa tumman suklaan. Moikka taas,lupasin laittaa tänne jakoon kinuskikissailunilopputuotteena syntyneen mielettömän pehmoisen ja hienostuneen makuisen juustokakun reseptin
Tää rakkaustarina alko joskus 15 vuatta aikaa paikallisesa ravintolasa, ku mun lehtipihviini tuliki vahingosa tota kastiketta eikä sitä ihanaa jähmettynyttä vihreetä maustevoikönttiä
Century Egg,eli Vuosisadan Muna. Vuosisadan Muna joka tunnetaan myös nimellä Tuhatvuotinen muna valmistetaan taputtelemalla ankan, viiriäisen tai kananmunan päälle kerros seosta jossa on savea, tuhkaa, suolaa, sammuttamatonta kalkkia ja riisinkuoria
Sinänsä resepti ei ainestensa puolesta ole täysin perinteinen, onhan aurinkokuivattu tomaatti suomalaisessa ruokakulttuurissa melko uusi tuttavuus eivätkä vahvat juustotkaan lie kovin yleisiä olleet esimerkiksi vielä vuosisadan alussa
Huikea jäätelö ja vuosisadan helpoin suklaakastike. Ville Vallgren oli tunnettu suomalainen kuvanveistäjä, joka opiskeli monen muunkin suomalaisen taiteilijan kanssa Pariisissa
Tie miehen sydämeen vie vatsan kautta – ainakin, jos on vanhempieni rakkaustarinaan uskominen. Vanhempani viettivät heinäkuun lopussa 30-vuotishääpäiväänsä ja sen kunniaksi julkaisenkin nyt reseptin, jonka ansiosta kaikki ehkä alkoi…Silloin kauan sitten, äitini asui samassa kerrostalossa, jossa minä nykyisin Turussa asustan, tismalleen kaksi kerrosta minun asuntoani ylempänä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.