S. i. a. n. k. ä. r. s. m. ö. (. A. c. h. l. e. f. o. u. ). p. y. t. ,. v. j. L. d. 2. -. 3. M. g. K. N. T. E. –. Y. b. C. V. U. O. 0. 5. %. 1. I. B. R. &. J. 7. x. w. P. 6. z. D. 8. H. F. q. W. 4. 9. G. Z
Kiva lahjaidea näin joulun kynnyksellä on itse tehty teesekoitus. Vaikka marraskuiset puut ovat pudottaneet lehtensä ja kukat ovat jo talviunilla ensi vuotta odotellen, teetä voi valmistaa myös kuivatuista aineksista, kuten vaikka juuri kuivatuista appelsiineista
Paistovalmiit horsmaparsat odottavat seurakseen vain oliiviöljyä ja suolaa. Kevään villiyrttikausi alkaa olla parhaimmillaan täällä Keski-Suomessa III-IV -kasvuvyöhykkeiden tietämillä
Väinämöinen hutaisi itseään kirveellä polveen ja lääkitsi itseään siankärsämöllä. Kun ruokakaapin pimeimmästä nurkasta useamman sedimenttikerroksen alta pistää yhtä äkkiä esiin purkillinen kuivattuja suppilovahveroita, lähtee villivihannesintoilija laukka-askelin kohti siankärsämöesiintymiä
Tänä jouluna yrttinen Valhalla-likööri maustaa graavilohen. Valhallan maustamiseen on käytetty siankärsämöä, väinönputkea ja koiruohoa, joilla on kansaperinteessä lukuisia parantavia vaikutuksia
Luonnon villit yrtit kerättynä ja otettuna talteen, mutta miten niitä jatkokäsitellä oikealla tavalla ja hyödyntää pakastamisen ja kuivaamisen lisäksi uuteiden muodossa
Jonka jälkeen joko herkullista grillattua ankan rintaa vihreillä pavuilla ja grillatulla tomaatilla tai uunissa foliossa kypsytettyä uunisiika siankärsämöllä ja karhunlaukalla
Tänään syötiin broilerin ohutfilettä, joka kypsyi maustettuna pannulla muutaman minuutin. Keitin kanaliemipohjaisen kastikkeen, johon makua antoivat varhaisporkkana ja punasipuli
Ravintola-alan julkkiksia ovat pitkään olleet kokit, jotka ovat ansiokkaasti tehneet ruuasta ja ruokailuhetkistä trendikästä ja joiden tähdittämiä kokkausohjelmia sekä kokkikisoja saa seurata lähes jokaiselta tv-kanavalta
Puiden popsinta ei rajoitu pelkkiin kuusenkerkkiin, vaan männyn nila- ja jälsikerroksista saa vanhan kansan ankarien aikojen muistoja mieleen tuovaa pettujauhoa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.