1. Puhdista, kuori ja paloittele porkkana, palsternakka, sipuli ja lanttu pienemmiksi paloiksi. Laita vihannekset kattilaan kylmään veteen yhdessä lihan, laakerinlehden ja valkopippurien kera, lisää puolet tillinvarsista
Tarjoa helppo kastike fariinikaritsan kanssa. Lisäkkeeksi sopii helppo artisokka-perunapaistos. Käytä siihen valmiita, pakastettuja valkosipuliperunoita ja korvaa kerma valmiilla Vian maa-artisokkakeitolla
1. Mittaa sokeri kattilan pohjalle, ravistele kattilaa niin, että sokeri leviää tasaisesti. Kuumenna hitaasti sekoittamatta, kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi
Yrttimarinadi. Yrttinen peuran ulkofile [paras]. 5. 3. 2015 by Merja Jätä kommentti. Tähän aikaa vuodesta tekee mieli kaikkea vihreää, olkoonkin vaikka tuoreita yrttejä peuran ulkofileen mausteena
Viimeisen Pääsiäispäivän kunniaksi valmistimme juhlaillallisen lampaasta. Tämäkin ohje on peräisin rakkaalta ystäväpariskunnaltamme, jonka vieraina täällä Levillä ollaan
Karitsan paahtopaisti on aivan tolkuttoman hyvää ja mureaa lihaa. Reilu nippu tuoretta timjamia, valkosipulia ja sitruunamehua ovat taivaallinen yhdistelmä karitsan paahtopaistien maustamiseen
Pääsiäisen kunniaksi päätin kokkailla jotakin itsellenikin uutta, nimittäin karitsaa. Lampaasta en pidä sen villaisuuden takia, mutta kunnon tuoreessa karitsassa ei tuota mummon kutoman sukan makua ole - saati sitten luomukaritsassa
Sairastelut on onnellisesti lusittu ja ruokakin maistuu taas. Siispä raskaampien lihapatojen ääreen. Tänä pääsiäisenä teimme lammasta hieman eri tavalla kuin ennen, täytettynä rullana
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.