Kolmastoista päivä. Perunacurrya Thaimaasta ja porkkanaleipää Keski-Suomesta.
Gastrodontti makujen viidakossa
Gastrodontti makujen viidakossa
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl hyvin hienoa porkkanaraastetta
  • 2 tl anista
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 7 dl sämpyläjauhoja
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • Thairuuan peruselementit - sitruunaruoho,
  • chili, inkivääri ja valkosipuli
  • 15 kuivattua punaista chiliä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 1 tl jeeransiemeniä jauhettuna
  • 1 kanelitanko jauhettuna
  • 3 neilikkaa jauhettuina
  • 4 kokonaista mustapippuria jauhettuna
  • 5 isoa kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 3 pientä salottisipulia hienonnettuna
  • 2 tl katkaraputahnaa (etnisestä kaupasta)
  • 3 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl galangaltahnaa
  • 1 tl kalakastiketta
  • 3 kaffir-limetin lehteä (korvaa laakerinlehdillä jos ei löydy)
  • 350 g marinoitua tofua/ (500g lammasta tai nautaa)
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä (maapähkinätkin käy)
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl massaman-currytahnaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 tuoretta chiliä
  • 1 paprika 5 perunaa kuutioina
  • 1 tl suolaa
  • 4 tl fariinisokeria
  • 2 tl tamarinditahnaa
  • ½ tl thai-kalakastiketta (voi jättää pois jos on vegaanilinjalla)
  • koristeeksi korianteria.
  •  
  • tofun (tai lihan) marinadi
  • 2,5 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl limettipippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.