20 tuntia kohonnut taikina. 3½ dl vettä (kuumenna 42-asteiseksi). 2 tl suolaa. 2 tl siirappia (lisää suola ja siirappi veteen). Laita taikinakulhon päälle kelmu ja anna kohota huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Laita rautapata kylmään uuniin ja uuni kuumenemaan 250 C. Laske lämpötila 225 C ja paista kannen alla 30 minuuttia. fi 20 tuntia kohonnut taikina. 3½ dl vettä (kuumenna 42-asteiseksi). 2 tl suolaa. 2 tl siirappia (lisää suola ja siirappi veteen)
2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. I. t. s. e. l. i. v. o. u. r. p. ä. m. n. a. d. ,. j. h. K. k. y. L. ö. A. (. ~. 4. ). V. 1. 0. 5. 3. -. S. P. J. 6. 8. c. R. M. W. b. g. ". " l
Nykyään ei kaupasta löydy revittyä ruisleipää ilman reikää. 25 g hiivaa. 2. 1/2 dl siirappia. 21/2 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikina sileäksi & anna sen kohota kaksinkertaiseksi, ainakin 2 tuntia. 20cm. 20 minuutiksi. 25 g hiivaa. 1/2 dl siirappia. 21/2 dl vehnäjauhoja. 20 min
päivä200 g vettä200 g ruisjauhoaNämä sekasin ja lämpimähköön paikkaan istumaan yön yli. 2. päivä200 g vettä150 g ruisjauhoa100 g grahamjauhoja10 g hiivaa10 g suolaajos tahtoo oikeamman ruisleivan niin. 200 g vettä, 200 g ruisjauhoa, 10 g suolaa. Laita leivät 260 asteiseen uuniin ja pudota lämpöä 5 minuutin päästä 220 asteeseen suurin piirtein. lähis 200 g vettä. 200 g ruisjauhoa. 200 g vettä. 200 g vettä. 200 g ruisjauhoa. 260 asteiseen uuniin ja pudota lämpöä. 220 asteeseen suurin piirtein
2. 2. 2. 2. L. e. i. p. ä. h. u. l. t. a. n. y. o. v. b. g. j. k. s. d. I. r. ,. m. -. O. Y. H. E. T. ö. S. 4. 1. K. P. J. V. –. R. 5. 0. (. ). A. M. d l
Inspiraatio iski kuitenkin Mama Gastron pähkinäisestä ruisleivästä, ja innostuin tekemään leipäjuuren hänen ohjeellaan, aiemmat ruisleipäni olen tehnyt sellaiseen parin päivän "pikajuureen", jonka pohjana on ollut muutama hapanleipäviipale
2. 2. 2. 2. 2. S. a. i. m. e. t. y. ö. k. o. l. g. v. n. h. u. s. ,. L. r. N. p. ä. j. J. d. P. K. T. 6. 5. 0. R. b. V. E. H. (. -. 3. ). 1. /. 7. 8. M. 4. O. d l
Ohjeena olen käyttänyt aina ruisleipä-sivun ohjetta joka yksin kertasuudessaan menee näin. eka päiväsaman verran vettä ja ruisjauhoa sekotetaan ja annetaan olla 12 tuntia. (200g/200g)toka päiväEiliseen puuroon lisätään taas sama määrä jauhoa ja vettä seka suolaa. Nostetaan 2-3 tuntia, muotoillaan leipä. 300 ja lasketaan 250, paistetaan yhteensä noin 45 minuuttia. Omassa versiossa enasimmäisen päivän raskiin laitoin aikasemman juuren pakkasesta ja jauhoa nii että tuli yhteensä 200 grammaa ja saman verran vettä. Seuraavana päivänä toiset 200 grammaa vettä ja jauhoa, tällä kertaa loppu ruis niin laitoin himpun mutta vaan himpun vehnää. Paistoin siis 250 ja laskin jossain vaiheessa 225. 12 tuntia (200g
2. 2. 2. 2. 2. M. o. n. i. e. l. t. u. d. s. a. j. k. ,. ä. r. p. v. m. S. h. y. R. J. b. H. -. N. O. T. 4. ö. 1. ½. /. K. 0. 5. (. ). 7. L. E. 3. A. 8. V. c. °. C. d l. t l
2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. M. A. I. L. N. P. R. S. T. U. E. Ä. O. l. e. n. v. i. h. d. o. k. p. u. t. m. a. ä. j. r. s. y. ♡. -. 3. 0. °. c. >. ö. 1. 8. 6. 5. 7. 4. ,. Y. J. ). ♡ L. m i. d l. t l. c m
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.