Ja miksi valitsin Aleksanterin leivoksen. Sen resepti niikuin Aleksanterin leivosten reseptikin on minulla ollut kyllä jo luvattoman kauan odottamassa oikeaa hetkeä
Perinteiset Aleksanterinleivokset ovat vaaleanpunaisella kuorrutteella, mutta halusin tehdä näitä leivoksia poikamme ristiäisiin, joten tein kuorrutteesta vaaleansinistä
V. e. n. ä. j. k. i. s. a. r. A. l. t. I. m. o. u. v. S. 1. 8. 0. -. h. p. ,. P. 4. 7. 2. 5. B. y. E. g. J. d. ". K. N. ö. _. L. T. R. O. U. 9. 3. /. Y. c. (. ). _ l. d l
Leivo kohonneesta taikinasta pyöreä leipä ja kohota se hyvin. Voitele kohonnut leipä munalla ja tee kokonaisista kuorituista manteleista leivän päälle kirjaimet XB
Ikinä en ole tehnyt, monta kertaa ja pitkään ollut mielessä. Nyt oli hyvä aika näin Pääsiäistä ajatellen kokeilla ja viedä töihin pikkuiseksi herkkupalaksi
Oli kuulkaa aika kiva naputtaa lehtijuttua samalla, kun söit aleksanterinleivosta ja masiina teki shiatsuhierontaa (yöllä tosin friikkasin, kun unohdin koneeseen virrat päälle ja se välkkyi kuin jokin tappajarobotti, viinillä ei ollut osuutta asiaan)
Toteutuksessa minulla oli oma lehmä ojassa, sillä päädyin tuunattuihin aleksanterinleivoksiin. Tuunaamani lemon curd- musse kolmeen aleksanterinleivos levyyn
) Aiheena meillä oli tänään perinneleivonnaiset ja kun mietimme aamiaisella mikä tämän päiväinen tekninen tehtävä voisi olla, oli yhtenä vahvana arvauksenamme Aleksanterin leivonnaiset ja se osui tällä kertaa oikeaan