Blinitaikinaan en ole tainnut vielä koskaan käyttää olutta, joten kokeilin tällä kertaa olutblinejä. Meillä on ollut tapana pitää talvisin blini-ilta kerran tai kahdestikin, mutta nyt viimeisestä blinikerrasta pääsi kulumaan pari vuotta
Blinitaikina josta tulee reilut 10 blinipannuilla paistettua rapeaa bliniä. Vuosia sitten sain anoppini valmistamia aivan fantastisia blinejä, joita söin ensimmäistä kertaa ikinä
Blinitaikinaan löytyy versioita joihin tulee olutta, ja taikinaa ei käytetä ollenkaan. Itse pidän blinitaikinasta, jonka juuri käytetään huoneenlämmössä, eikä sekaan lisäillä mitään oluita
Päätin testata perinteisiä tattariblinejä hieman nopeutetulla konstilla. Nähtäväksi jää, onistuuko. En jaksanut nimittäin tehdä taikinaa edellisenä iltana, vaan vasta nyt päivällä
Blinitaikina kannattaa valmistella päivää ennen, sillä sen olisi hyvä levätä yön yli 1,5 dl maitoa. Blinit, ne on sellaista ruokaa, jota toisinaan tekee intohimoisesti mieli
BlinitaikinaSekoita hiiva lämpimään maitoon ja lisää joukkoon tattarijauhot. Blinitaikina. Appelsiini-tähtianismarinadiLaita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta
Nostele valkuaisvaahto blinitaikinaan juuri ennen paistamista. Murenna hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sekaan ruisjauhot ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan, esimerkiksi grillin sivupöydälle
Lauantai-aamu käynnistyi blinitaikinan teolla ja pöydän kattamisella. Ensimmäisenä kuitenkin siis blinitaikina, jonka piti saada tekeytyä huoneen lämmössä kuutisen tuntia