Kun pääsin härkäpapujen makuun, en voi lopettaa niiden syömistä. Härkäpapuohjeen alussa kerrotaan, että Italiassa näkee keväisin joka kadunkulmassa ”pieniä ukonkäppänöitä, jotka kuluttavan aikaansa syömällä tuoreita härkäpapuja suoraan paloista”
P. a. v. u. t. o. n. i. p. r. h. M. e. l. ä. U. k. s. y. N. m. S. b. g. -. V. O. T. ,. j. I. d. ö. &. J. H. 2. 5. 4. 3. (. ). 1. L. A. R. Ö. c. K. é. F. z. E. Y. f. y l. d l. t l
Härkäpapu on papuruokien kohdalla minulle se suurin herkku. Kesän edetessä härkäpapujen kuori kovenee ja niitä myydään markkinoillakin jo valmiiksi kuorittuina
Sen myötä alkoi kiinnostaa myös tuore härkäpapu. sadassa kokkiohjelmassaan istuu keittiöpuutarhassaan riipimässä tuoreita härkäpapuja, ylistäen niistä maasta taivaaseen
Härkäpapu on perinteinen suomalainen viljelyskasvi ja tuttu raaka-aine mm. Toisin kuin yleisesti luullaan, härkäpapua ei välttämättä tarvitse kuoria paksusta siemenkuorestaan
Karviaisten tilalla puidaan parhaillaan härkäpapua. Proteiinipitoinen härkäpapu kiinnostaa kuluttajia. Karviaisten tilalla Salon Angelniemellä viljeltiin härkäpapua ensimmäistä kesää