1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. 2. Ruskista kyljykset molemmin puolin ja laita pataan. 3. Ripottele päälle kirveliä, peitä vihanneksilla ja murusta mukaan liemikuutio
Tatit julienne - kermaa, smetanaa, juustoa ja tattia. Tatit julienne – ehdottomasti itäsuomalaisesta. Tatit julienne on alku- tai väliruoka, joka maistuu parhaiten
Kuori porkkanat ja paloittelen ne tikuiksi, Julienne. Mausteista Chorizomakkaraa, paprikaa, kanaa ja äyriäisiä simpukoiden ja katkarapujen muodossa sekä aromaattista sahramilla maustettua riisiä, tämä on Espanjalainen Paella
Suosikkiohjeeni Burgundin pataan on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ostin nähtyäni ensimmäisen kerran ihanan ruokaelokuvan Julie&Julia
Sen tekoon ei tarvita kummoista välineistöä, vaikka julienne-kuorijasta tai spiralizerista on kyllä hyötyä, jos sellaisia sattuu omistamaan -”pastan” teko onnistuu kuitenkin myös vaikka kuorimaveitsellä
Tänä syksynä olen saanut hyvän kantarellisaaliin. Päädyin kokeilemaan quiche-pohjaa kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Juuri se, mitä Julie kokkaa vuodessa läpi ihanassa ruokaelokuvassa Julie & Julia
1 porkkana, julienne. Eipä ole vähään aikaan tullut sijoitettua keittokirjallisuuteen. Ihan kuin muutenkin lukisin, niin erään Amazon-lähetyksen mukana tuli kuitenkin Terry Hope Romeron Salad Samurai