Monet tekemäni piiras/kakkupohjat ovat olleet lisäksi koostumukseltaan murenevia, kuivakoita tai jauhoisen makuisia tai muuten vaan hankalasti saatavista raaka-aineista valmistettuja
Tällä kertaa haaveilin mantelimassan käytöstä kakkupohjassa ja piirakassa. En ole omenan suuri ystävä. Leipominen on kuitenkin kivaa ja omenapiirakan leipominen alkaa houkutella heti, kun ihanat kotimaiset omenat on kypsiä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (kuten kakkupohjaa tehtäessä). Omenapiirakka. Tämän syksyn sato ainoassa omenapuussamme oli peräti viisi jättikokoista omenaa
Resepti on erittäin helppo – kakkupohjaan ei tule leivinjauhetta, mutta se toimii silti. Omenapiirakkaa teki mieli tehdä, ja kokeilin siihen äitini reseptiä
Kaulitse marsipaani leivinpaperin päällä tomusokerin avulla kakkupohjaa isommaksi levyksi. Makea jälkiruoka syksyn juhliin ja kaikille tavalliseen omenapiirakkaan kyllästyneille