Kuninkaiden torttu galette des rois reseptejä

Kuninkaiden torttu (Galette des rois)

Kuninkaiden torttu (Galette des rois)

Paista torttua noin 35 minuuttia uunin alaosassa ja tarjoile se haaleana. Kauli voitaikinasta kaksi piirakkavuoan pohjan kokoista pyöreää levyä
Galette des rois – kuninkaiden kakku

Galette des rois – kuninkaiden kakku

Galettedesrois tai kuninkaiden kakku on perinteinen ranskalainen loppiaisherkku, joka saa nimensä kolmesta itämaan tietäjästä
Kuningas illaksi

Kuningas illaksi

Seimeen saapuneiden kuninkaiden kunniaksi on Ranskassa tapana tehdä "la galettedesrois" eli vapaasti suomennettuna kai jonkunlainen kuninkaiden kakku
Kuningas illaksi

Kuningas illaksi

Seimeen saapuneiden kuninkaiden kunniaksi on Ranskassa tapana tehdä "la galettedesrois" eli vapaasti suomennettuna kai jonkunlainen kuninkaiden kakku

Kuninkaiden torttu (Galette des Rois)

Ranskalainen kuninkaidentorttu on saanut nimensä kolmen tietäjän mukaan. Sekoita keltuaiseen tilkka vettä ja sivele torttupohjan reunat keltuaisella, niin kansilevy tarttuu pohjaan kiinni