Vihdoin sain aikaiseksi, eikä jäänyt vain meinaamiseksi. tein (ja söin. ) elämäni ensimmäisen kerran pappa al pomodoroa eli tomaattivelliä, toscanalaisten versiota leipäkeitosta
Tämän kuoriosan käytin italialaiseen leipäkeittoon, pappa al pomodoroon. Synttäriarvonnan palkintona olevasta Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana-kirjasta poimin tämän päiväisen aterian ohjeen
Meillä on muutamia (aika outoja) tapoja ravintolan valitsemisessa ulkomailla. Ensinnäkin kartamme paikkoja joissa on kuvalliset ruokalistat, ne jotenkin ällöttävät varsinkin mua
Gazpacho on alkuperältään leipäkeitto, mikä syntyi kun yhdistettiin kuivahtanutta vaaleaa leipää, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa sekä valkosipulia
Leipäkeitto. Leipäkeitto ei kuulosta mitenkään herkulliselta mutta se on oivallinen tapa hyödyntää sitä pari päivää vanhaa leipää joko on ehtinyt jo vähän kuivahtaa ja sanonkin tässä nyt että kuiva leipä toimii paremmin kuin tuore, joten jollei sinulla ole kuivahtanutta leipää annan tuoreen leivän kuivahtaa tätä keittoa varten
Söin vähitellen leivän kuoren ja käytin lopun eiliseen italialaiseen leipäkeittoon. Suonette anteeksi pienen poikkeaman Italia-teemasta, tämä pitää saada itselle muistiin, että voin toistaa leipäonnistumisen myöhemmin
Pidän kasviksista, rustiikista, joten luonnollinen valinta oli tämä Ribollita- keitto. Keitto on muheva kasviskeitto, joka tarjoillaan leivän ja juuston kera
Alkuperäinen gazpacho oli kuulemma leipäkeitto, joka valmistettiin yhdistämällä kuivahtanutta leipää, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa
Jouluna(kin) katan pöytään monenlaista italialaista herkkua, ja pyhien jälkeen uusia juttuja löytyy taas tännekin laitettavaksi, mutta näin joulun alla kaikkien kiireiden keskellä on tyytyminen todella nopeisiin ruokaratkaisuihin