lihahyytelö, tytinä, syltty, punsa, alatoopi. Lihahyytelön voi jäniksen sijaan tehdä myös hirven, peuran, kauriin, villisian ja riistalintujen luisesta lihasta
Runsastäytteisille leivilleen he ovat keksineet käsittämättömiä nimiä, kuten Sol over Gudhjem eli ”aurinko Gudhjemin yllä” (ruisleipä, savusilli, purjo- tai keltasipuli, raaka munankeltuainen, Dyrlægens natmad eli ”eläinlääkärin yöpala” (ruisleipä, maksapasteija, suolaliha, lihahyytelö ja sipulirenkaat), Stjerneskud eli ”tähdenlento” (vehnäleipä, lehtisalaatti, tomaattiviipaleet, leivitetty punakampela, höyrytetty punakampela, päällä majoneesilla, kaviaarilla ja sitruunaviipaleella höystetyt katkaravut)
1. Ensimmäinen päivä. Halkaise broileri kahteen puolikkaaseen. Huuhtele, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sekä sisä- että ulkopuolelle suolaa 1 rkl / puolikas
Alkupaloina söimme valkosipulitäytteisiä jättioliiveja, lihahyytelöä ja kylmäsavustettua lohta. Meidän perheelle perinteet ovat tärkeitä, muttei ruokapöydässä
Saisiko olla lihahyytelöä kellekään. * * *. For English please see here. Riian riemulomallamme tukikohtanamme toimi Opera Hotel and Spa, joka oli jäänyt mieleen jo edellisen reissun hotellia etsiessäni
Suolaisina ruokina tarjoiltiin muun muassa Järkisärjellä ja savustetulla Ahlmanin jugurtilla täytettyä mallasleipää, vasikankieltä porkkanan ja meiramimajoneesin kera sekä Wilgrenin lihahyytelöä ja Ahlmanin foccaciaa
En ikinä olisi tilannut lihahyytelöä, jos olisin tiennyt mitä tilasin. Lihahyytelö oli kotitekoista, koostumukseltaan täydellistä ja sen kanssa tarjoiltiin marinoitua sipulia ja etikkaista kastiketta