Tuosta määrästä sain vajaa kolme litraa mehua, joista suurimman osan keitin perinteiseksi hyytelöksi paahtoleivälle, jäätelölle ja muihin jälkiruokiin, ja loput maustoin yrteillä lihalle sopivaksi
Niin pääsin kaikkein helpommalla, koska mehua varten kirsikoista ei tarvitse poistaa kiviä. Kirsikat kypsyivät ihan yhtäkkiä, ja niitä on nyt poimittu kilpaa rastaiden kanssa
Osasta tein mehua äidiltä perityllä mehumaijalla, osa päätyi pakkaseen sellaisenaan ja osasta tein paseerattua tuoresosetta pakkaseen kakkutäytteitä ajatellen, mutta pitihän sitä sentään osa käyttää leivontaan
Mummun oppien mukaan herukoista syntyi litroittain mehua. Keittelyn tuloksena saatiin lähes kymmenen litraa mehua, siitä riittää iloa vielä talven hiihtoretkillekin
Mutta koska muuten marjavuosi on ollut niin hyvä, en ole ostanut (enkä aio ostaa) viinimarjoja lisää, sillä olen keittänyt jo kaksi maijallista mustikkamehua, ja sama määrä puolukkamehua on suunnitelmissa
Mökillä ei ole Mehumaijaa, mutta iso kattila on ja siinä on hyvä tehdä marjamehua. Ajatus oli, että keittäisin marjoista vain osan mehua ja sitten soseuttaisin loppumarjat hilloksi
omenahilloa löytyy kolmea eri väriä ja makua, kuivattuja viipaleita on (ja vielä kuivuri pauhaa viimeisiä), omenaa on lohkoina pakastimessa, kauraomenapaistosta ja piirakoita on leivottu, omenabostonpullaa syöty ja mehua on tiristetty mehumaijalla, kun mehustamoon ei päästy