5 dl vehnäjauhoja. 2 rkl sokeria. 2 rkl vaniljasokeria. 150 grammaa voita. 0,7 dl vettä. Lisää kulhoon kuivat aineet ja pilko sekaan voi ja nypi ainekset keskenään
Italialaisen murotaikinan käyttö. Italialaista murotaikinaa viilennetään jääkaapissa mielellään 12 tuntia, jotta maut sekoittuvat hyvin ja rakenteesta tulee oikeanlainen
Murotaikinasta tehty keksit ovat Italian perinteiset sunnuntai herkut. Murotaikina valmistetaan perinteisesti käsin, mutta on olemassa myös toinen versio jossa pehmeämpi taikina pursotetaan eri muotoihin
Oikeanpuolet paistettu ilman painoa. Hieno murotaikina (Pâte sablée)200 g vehnäjauhoja. Tee haarukalla reikiä pohjaan ja paista herne- tai riisipainon alla (leivinpaperin päällä) 10 minuuttia ja ilman painoa vielä 5 minuuttia
Voitele normaali piirakkavuoka ja painele murotaikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Kevät on jo pitkällä ja niinpä rupeaa mieleni tekemään aina jotakin kesäisen raikasta ja kirpsakkaa
makea murotaikina. Täyte jämäköityy ilman liivatteitakin jääkaapissa ollessaan. Tein vappupöytään vanilja-marjapiirakan samaan tapaan kuin aikaisemmin tekemäni marjatartaletit