PÄÄLLINEN ELI PALEOYSTÄVÄLLINEN MUROTAIKINA. Makeuttamaton raparperipiirakka kun ei tuntunut kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, vaikka mukana makeat mansikat ja omena olivatkin
Makeamurotaikinapohja. Crostata on Italialainen perinteinen piirakka jossa pohjassa murotaikinaa ja sisällä vain yksi täyte joka voi olla hilloa, nutellaa, ricottaa, kreemiä tai hedelmiä
Ainoa ero tavalliseen italialaiseen murotaikinaan on se, että taikinassa on, tadaa, kaakaota. Koska järjetön määrä suklaista makua ei ollut (mukamas) tarpeeksi, ja koska tummassa suklaassa on usein aika karvas maku, peitin piirakoiden pohjat yksinkertaisella, makealla kinuskilla
Valmista murotaikina. Kirpeä raparperi ja makea marenki olivat tottahan toki toimiva makupari, mutta yllättävää kyllä, marenkileivonnaiset eivät kuulu omiin suosikkeihini
½ ohjeesta Makea italialainen murotaikina - la pasta frolla. Nyt kun tiedämme kaikki kuinka valmistetaan täydellinen, italialainen murotaikina (jos edellinen kirjoitus jäi lukematta, kurkkaa tänne), on aika kokeilla taikinaa ja leipoa pieniä piirakoita
Vielä kun pohjaksi tein luottomurotaikinapohjani, niin kokonaisuus hiveli makuhermoja. Samettisen pehmeä ja makea marenki oli kuin luotu makupariksi kirpsakalle sitruunatäytteelle
Hedelmätorttu, makea hieno murotaikina ja upea vaniljainen sokerileipurin kreemi, siinäpä kahvipöydän kruunu tai aterian huikea, ellei peräti huikentelevainen päätös
Twix-piirakan ohjeita on olemassa erilaisia, mutta itse päädyin ratkaisuun, jossa pohjana toimii suosikki murotaikinani, täyte puolestaan tulee suoraan purkista ja suklaakuorrutuskin syntyy kuin itsestään
Pohjaan tuleva murotaikina onnistui reseptillä oppikirjamaisen hienosti ja oli maultaan mainiota. Seljankukkaa sisältävä marinadi maistui tekovaiheessa aika makealta, mutta resepti päätettiin pitää juuri sellaisena kuin se kirjassa on