Patoja tulee yleensä tehtyä aina syksyllä ja talvella, ei niinkään kesäisin. Mutta nyt kun oli muutama viileämpi päivä, käytin ne "hyödykseni" ja sain taas pakastinta yhden lihapaketin verran tyhjemmäksi
Perinteisesti sofrito tehdään vasikanpaistista (jolloin kypsennysaika on lyhempi), mutta omat suosikkisofritoni on tehty naudasta, jonka paistia on myös helpompi löytää mistä tahansa kulmakaupastakin
Kermainen hirvipata on syysruokaa parhaimmillaan. Hirvenliha on harvinaista herkkua keittiössäni ja tämän lihakimpaleen ostin Joensuun kauppahallista, Hallin lihasta
Stifado tehdään useimmiten naudasta, mutta voi siihen käyttää myöskin lammasta, tai vaikka jänistä. Vaikkei karitsaa ole aina saatavilla, niin tehdään sitten perinteisemmin naudasta