patonki vanhalla jämällä (pate fermente kai)350 g vettä100 g vanhaa taikinaa, patonkia tai vastaavaa200 g hiivaleipäjauhoa5 g tuoretta hiivaaNämä sekotetaan ja annetaan olla kunnes mömmö selvästi kuplii eli pari kolme tuntia
p. a. t. o. n. g. i. e. l. T. ä. s. v. r. m. u. k. h. j. ö. y. ,. d. A. P. K. J. (. ). E. c. &. f. C. B. 4. 1. 5. 7. 3. 2. V. 0. S. 8. 9. N. -. 6. ". R. M. b. D. n g. k p
patonki. oikeaa leipää patonki. viillot ja koko leivät kippasit toiselle puolelleen. Kaupasta löytyi leiväntekoon tarkotettua korkea proteiinista manitoba-jauhoa joita kehutaan blogeissa ja Jan Hedhkin suosittelee kirjoissaan