Pinaatin ryöppäys reseptejä

Voimaruokaa ojanpientareelta – Nokkospesto

Voimaruokaa ojanpientareelta – Nokkospesto

Jos olisin Kippari-Kalle, vaihtaisin pinaatin nokkoseen – se on silkkaa rautaa. Kuivaus tai ryöppäys hävittävät sen polttavuuden, ryöppäys myös mahdollisen nitraatin, jonka määrä vaihtelee kasvupaikan mukaan
Vuohenputki-fetamunakas (Frittata)

Vuohenputki-fetamunakas (Frittata)

Vuohenputkea kun voi syödä sellaisenaan salaateissa ja leivän päällä tai kypsentämällä pinaatin tapaan, mutta ilman ryöppäystä

NOKKOSLETUT JA MARJASMOOTHIE

Nokkosta voi käyttää pinaatin tapaan keitoissa, letuissa tai lisukkeena (hyvän ja miedon makuinen, ei sivumakuja)
Alkukesän satoa

Alkukesän satoa

Nokkosta käytetään ruokiin pinaatin tavoin ja myös yrttijuomissa. Ryöppäys ja kuivaus poistavat poltinkarvojen pistävyyden

Helppo lisukepinaatti

Oli aika herkkua mitä tein kanalle kaveriksi ja totesin, että pinaatin tutustuttaminen kanaan oli vaivan arvoista ja ovat yhdessä tämän hetkinen ehdoton suosikkini

Lehtimangoldia, punajuurta ja lampaankääpää

Myös kermassa pinaatin tapaan muhennetut lehtimangoldin lehdet ovat herkkua. ) Jos käytät mangoldin nuoria lehtiä, ryöppäys ei ole ollenkaan välttämätön- paksummille lehtiruodille se on kuitenkin tarpeen