Piparkakkutalonhan voi koota myös pikeerin eli tomusokeri-munanvalkuainen-sitruunamehuseoksella sulatetun sokerin sijaan, mutta minusta sokerissa ei ole mitään vaarallista
Olen aiemmin käyttänyt tikkaritekniikkaa tämän piparkakkutalon ikkunoissa. Pikeeri. Kaada suurin osa pikeeristä pieneen pussiin (käytin minikokoista Minigrip-pussia)
Olen muutaman edellisvuoden aikana tehnyt joka jouluksi piparkakkutalon. Talon katto on päällystetty lakritsipatukoista leikatuilla siivuilla, jotka on kiinnitetty ruskealla pikeerillä
”Piparkakkutalo on joulun hauskin projekti. Koristeluun käytettävä pikeeri eli tomusokerikuorrute on helppo tehdä kotona, pienet tuubit tulevat suurkuluttajalle turhan kalliiksi
Piparkakkutalon kiinnitykseen paksu kovempi pikeeri toimii paremmin ja löyssempää taas voi käyttää koristeluun ja esim pipareita koristeltaessa täyttöihin