Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Unikeonpäivänä vietetään meillä sattumoisin myös nimipäiväjuhlia ja silloin tapanani on ollut tehdä aina kesän ensimmäinen mansikkakakku
Lisää rahka ja tomusokeri samalla vatkaten. Kesän mansikkakausi alkaa olla lopuillaan ainakin täällä etelässä, mutta vielä ehtii hakea viimeiset tuoreet marjat tähän ihanaan, kesäiseen mansikkakakkuun
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mansikkarahka. Äidillä oli tuossa kesän kynnyksellä synttärit ja päätin, että nyt on aika tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokeri. Tämä ihana mansikkakakku tuo mieleen ihanan lämpöisen kesäpäivän sekä herkulliset hetket ihanien ystävien ja sukulaisten kanssa
pellillisen mansikkakakkua + korkean suklaakakun, jonka täytteenä oli päärynärahkaa. Kerrosten väliin laitoin raikkaan kermarahkatäytteen, joka sai juhliin sopivan mintunvihreän värin parista teelusikallisesta vihreää elintarvikeväriä
Ja jos haluat vielä parempaa, korvaa maitorahka mascarponella. Vatkaa kerma kevyesti pastavärin kanssa vaahdoksi (lisää pastaväriä vähitellen, sillä se on tosi voimakasta) ja vatkaa joukkoon dumlekastike ja sekä rahka
Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Hyvänä kakkosena toivelistalla oli mansikkakakku, joten nonna teki tietenkin mansikkatäytteisen junakakun
Rahka on mainittu joissain ohjeissa, mutta mielestäni se ei Brita-kakkuun kuulu. Valmistan nimittäin Brita-kakkua kesän ensimmäisenä mansikkakakkuna eli yleensä juhannukseksi ja toisen kerran yleensä silloin, kun on mansikoiden pakastamisaika
Mummin kakulle oli tunnusomaista rahkalla ja sitruunalla maustettu kermavaahto. Lapsena en juuri välittänyt täytekakuista, mutta Helka-mummin mansikkakakku oli poikkeus ja siksi sen erityisyys on jäänyt niin vahvasti mieleeni