Ranskalaiset tuulihatut reseptejä

Ranskalaiset tuulihatut

Ranskalaiset tuulihatut

Löysin suosikistani manger-blogista ihanan kuohkean oloisten ranskalaiseten tuulihattujen reseptin ja päätinkin soveltaa sitä omaan käyttöön
TUULIHATUT (WINDBÖJDEL) /2

TUULIHATUT (WINDBÖJDEL) /2

Jäähtyneet tuulihatut täytetään vatkatulla kermavaahdolla, joka maustetaan sokerilla ja puserretaan paperitötterön läpi kunkin leivoksen sisään

Petit-choux, profiteroles, tuulihatut

Tuulihatut. Tuulihatut ovat helppoja tarjottavia, ne voi valmistaa etukäteen ja 75 g voita. Petit-choux, profiteroles, tuulihatut
Éclairs

Éclairs

Tervetuloa seuraamaan blogini elpymistä. Kahden vuoden tauon jälkeen oon päättäny alkaa taas bloggailemaan
Yksinkertaisesti hyvää: kalaa sitruunaisella voikastikkeella

Yksinkertaisesti hyvää: kalaa sitruunaisella voikastikkeella

Ranskalaiset ne osaa. Croissantit (erityisesti mantelicroissantit), tuulihatut, patonki, crepet, sipulikeitto, bouillabaisse, creme brulee, croque monsieur –leivät… Meitä molempia miellyttää erityisesti se, kuinka yksinkertaisesta ruoasta voi saada käsittämättömän hyvää, kun huolella tekee
In honorem: Julia Child

In honorem: Julia Child

Kirja on minun go to-kirjani silloin, kun haluan varmistaa, miten aito oikea nizzalainen salaatti valmistetaan, miten tuulihatut oikein saa onnistumaan ja miten Tarte Tatinin saa kumottua kuumasta pannusta tarjoiluvadille

Paratiisi Kreetalla

Friteeratut tuulihatut hunajakastikkeessa. Päivitelläänpä nyt kaikkien vaiettujen päivienkin edestä. Kotiuduin Kreikasta, virkistyin ja kaipaan jo takaisin

Sokerileipurin salaisuudet

Kuvassa näkyvät tuulihatut täytin jäätelöllä ja marjoilla enkä ohjeessa mainituilla kreemeillä. Tuulihatut ja eclairet

St Dalfour ja italialaista unelmaa

Oikein mukavaa sunnuntaita. Arvatkaas mitä. Tässä ollaan kohta jännien asioiden ääressä, kun mukava juhlakausi alkaa pikkuhiljaa käynnistyä
Ahlmanin Annan lounasmenu

Ahlmanin Annan lounasmenu

Viime vuoden puolella avattu ravintola Anna Ahlmanilla on nostanut panoksiaan entisestään ja järjestää kuukausittain sesongin raaka-aineista ja oman tilan tuotteista koostetun neljän ruokalajin lounasmenun
Taste of Helsinki 2018 ABC

Taste of Helsinki 2018 ABC

Yhteistyössä Taste of Helsinki (sis. arvonnan). Seitsemännen kerran 14. -17. 6. 2018 järjestettävä Taste of Helsinki -ruokatapahtuma on uudistunut upeasti

Éclair-leivokset eli ranskalaiset tuulihatut

(eli ranskalaisettuulihatut). ÄLÄ avaa uuninluukkua paistamisen aikana tai tuulihatut lässähtävät. Anna jäähtyä hetken ja päällystä tuulihatut seoksella
Ranskalainen suklaakakku

Ranskalainen suklaakakku

Ranskalaiset itse syövät uutena vuotena yleensä mereneläviä, joten teimme ajatuksen innoittamana myös savulohi- ja raputäytteisiä tuulihattuja
Jälkiruoat

Jälkiruoat

Jälkiruokia on valmistettu jo vuosisatoja. Jäätelöä edeltävä mehujää tunnettiin jo 500 eKr. Kiinassa. 1800-luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie-Antoine Carême
Seitsemän päivää juhliin..

Seitsemän päivää juhliin..

Mustikka-raejuustomarenkitorttua maistelussa  Juhlamenun valinta ja kutsujen lähettäminenViimeistään viikko ennen juhlia on hyvä saada päätökseen Juhlamenun valinta, ja samalla on viimeinen hetki lähettää "etanapostikutsu" vieraille, kutsun lähetys esimerkiksi kuvaviestinä puhelimella tai sähköpostitse lähipiirille ennättää hienosti vielä vähän myöhemminkin
Maltti on valttia -leivontaa

Maltti on valttia -leivontaa

Paista tuulihatut kypsiksi, raa'at tuulihatut lätsähtävät.       TUULIHATUT      100 g voita       2 dl vettä      2 dl vehnäjauhoja         3 kananmunaaMittaa voi ja vesi kattilaan. Paista tuulihatut kahdessa erässä 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana– tuulihatut lässähtävät helposti

Suppilovahverokeitto

Éclair-leivokset eli ranskalaisettuulihatut Suppilovahverokeitto. Satokauden antimista kumpuava postaussarjani jatkuu