Viipaloi purjosipuli ja paista kevyesti öljytyssä kasarissa. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan. Lisää kerma-vehnäjauhoseos ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan
Uuniperunat ovat helppo perjantai ruoka. Jäljelle jääneitä voi syödä seuraavan päivän lounaaksi. Perunoille voi keksiä mieleisensä täytteitä, mutta nämä kaksi ovat meidän vakio kastikkeita
Savulohikastike. Tuli sitten vihdoinkin kokeiltua vähähiilarisen ja jauhottoman pastan tekoa. Facebookin vinkistä löytyi resepti siihen Hieman tuunasin reseptiä ja lisäsin siihen ripauksen suolaa ja kaunis vihreä väri tulee Spirulina-jauheesta, joka ei kuitenkaan anna liikaa makua pastaan
Nopeimmat. jo ehtivät juhlistaa kevään saapumista valmistamalla ihanaa tuoretta parsaa. Niin minäkin maistoin ensimmäisiä pääsiäisenä kun löysin kaupasta yllättävän
Savulohikastike (2 nälkäiselle tai 3 vähemmän nälkäiselle)2 dl kermaviiliä1 punasipuli (pienehkö)250 g savulohtasitruunan mehua oman maun mukaanpippuria(suolaa)ruohosipulia (tai tilliä)Pilko punasipuli ja ruohosipuli hienoksi
Täytyy tosin todeta, että tämä neljälle mitoitettu ohje riitti minulle ja miehelle, ja lapset söivät aikaisemmin tehtyä savulohikastiketta perunoiden kanssa