Kaappiin jäänyt Sunnuntain sitruunatuorejuusto siivitti ajatuksen vattu-sitruunapiirakasta. Vaikka lähiaikoina on kohistu ulkomaisten vadelmien huonoista piirteistä, huomasin silti ostaneen Puolalaisia vattuja tätä piirakkaa varten, enkä edes muistanut niitä mitenkään käsitellä, mutta vatsanväänteiltä onneksi vältyttiin
Sekoita keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle. Jos et halua, että piirakka saa väriä, laita päälle foliota paistamisen loppuvaiheessa
Tätä piirakkaa piti tehdä, koska komia puoliskoni on ihan hulluna pähkinöihin. Lopputulos sai approved-nyökkäilyjä (mieli saattaa tosin muuttua, kun siippani huomaa, että käytin kaikki pähkinävarastomme piirakkaan
Meidän kaupassa ei ollut appelsiinituorejuustoa, joten laitoin sitruunatuorejuustoa. Hyvin kelpasi myös meidän 8vuotiaalle, joten piirakka taisi olla ihan onnistunut. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (28cm halk