Ihan perus sokerikakku, jossa osa jauhoista korvattu kaakaolla. Sulata suklaa mikrossa. Idean tähän kakkuun sain Brunbergin tehtaanmyymälävierailulla Porvoossa
(Tässä postauksessa en laita tarkempaa ohjetta sokerikakkupohjaan ja sen värjäämiseen liittyvissä jutuissa, mutta mikäli lukijoiden keskuudessa ilmenee halukkuutta tarkemmista ohjeista riittävästi, niin laitan toki lisätietoja blogiin asti
Lämmitä sitruunamehua mikrossa hetki. 4 munan sokerikakku. Valkovuokot kuuluvat äitienpäivään. Niinpä tänä vuonna päätin leivonta inspiksen valloittamana kokeilla tehdä valkovuokoilla koristellun kakun
Yleensä suosin sokerikakkuja niiden helppouden takia mutta tällä kertaa halusinsekaan myös suklaata. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen
Pohjana kolmen munan sokerikakku. Valkosuklaan sulattaminen onnistuu esimerkiksi mikrossa lämmittämällä suklaata kulhossa aluksi noin puoli minuuttia kerrallaan ja sekoittaen suklaata välillä kunnes massa on tasaista
Aloita temperointi lämmittämällä suklaa ensin 40 asteeseen esimerkiksi mikrossa sulattamalla. Sitruunalla raikastettu, erittäin kuohkea ja huokoinen kakkupohja on todellakin mahdollista valmistaa vegaanisena
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, itse suosin tuota vesihaudetta kun pelkään että unohdan suklaan liian pitkäksi aikaa mikroon ja se pääsee palamaan
) 2 ½ dl sokerikakun (tai muun vaalean kuivakakun) muruja 2 rkl punssia 200-250 g vihreätä marsipaania 120 g tummaa suklaata Jos sinulla ei ole valmiina sokerikakkua tai kuivakakkua, niin voit tehdä tämän ohjeen mukaan "sokerikakkumuffineita", joista saat juuri sopivasti ja melko nopeasti muruja punssirulliin. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen tai mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen. ) 2 ½ dl sokerikakun (tai muun vaalean kuivakakun) muruja 2 rkl punssia 200-250 g vihreätä marsipaania 120 g tummaa suklaata Jos sinulla ei ole valmiina sokerikakkua tai kuivakakkua, niin voit tehdä tämän ohjeen mukaan "sokerikakkumuffineita", joista saat juuri sopivasti ja melko nopeasti muruja punssirulliin. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen tai mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen