Koska täyte oli melko kirpeää, ajattelin kokeilla kakun päälle makeaa sveitsiläistä marenkia. Pitäisikö sveitsiläisen marengin pysyä kakun kuin kakun päällä vai voiko se jostain syystä johtuen lähteä pikku hiljaa valumaan
Lauantaina kokeilin italialaista marenkia joten päätin nyt antaa mahdollisuuden sveitsiläiselle. Itse olen käyttänyt näihin suklaamarenkeihin sveitsiläistä marenkia joka valmistetaan osittain vesihauteen päällä
Näihin marenkeihin kannattaa käyttää joko italialaista marenkia tai sveitsiläistä marenkia. Italialainen ja sveitsiläinen marenki muistuttavat paljon toisiaan koostumuksiltaan, mutta niiden valmistus poikkeaa toisistaan huomattavasti
Jos haluat valmistella piirasta etukäteen, piiraspohjataikinan ja kirsikkahillokkeen voi tehdä pari päivää aiemmin jääkaappiin, sveitsiläisen marengin vuorokautta aiemmin
Kokeilin myös ensimmäistä kertaa sveitsiläistä marenkia, joka osoittautui niin suussa sulavaksi ja pehmeäksi, että sitä voisi lusikoida suoraan kulhosta
Sveitsiläistä pikkuleipä- ja makeiskulttuuria omimmillaan. Sveitsiläisiä marsipaaniherkkuja Saman reseptin avulla syntyy muita perinteisiä sveitsiläisiä marsipaaniherkkuja, joita voi varioida esimerkiksi rommin ja tumman suklaan kera